Οι 12 πόνοι που προέρχονται από την συναισθηματική σας κατάσταση!

Υπάρχει σχέση μεταξύ των συναισθημάτων και του χρόνιου πόνου; Σύμφωνα με τη Δρ Susan Babel, ψυχολόγο που ειδικεύεται στην κατάθλιψη που προκαλείται από τραύματα, τα συναισθήματα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στον χρόνιο πόνο σας.


"Μελέτες έχουν δείξει ότι ο χρόνιος πόνος μπορεί να προκαλείται όχι μόνο από σωματική βλάβη, αλλά και από άγχος και συναισθηματικά προβλήματα. Ο φυσικός πόνος λειτουργεί για να προειδοποιήσει ένα άτομο ότι υπάρχει ακόμη συναισθηματική δουλειά που πρέπει να γίνει." λέει η Δρ Babel.

Τι δείχνει ο χρόνιος πόνος μας για τη συναισθηματική μας κατάσταση; Ας ρίξουμε μια ματιά!


Κεφάλι
Οι πονοκέφαλοι μπορεί να προκληθούν από την αγχώδη ζωή. Αν κάποιος έχει χρόνιες κεφαλαλγίες , Θα πρέπει να αφιερώνει κάποιο χρόνο για τον εαυτό τους σε καθημερινή βάση. Το να χαλαρώσετε μπορεί να σας βοηθήσει να ανακουφίσετε το σώμα σας από τον πόνο στο κεφάλι.

Λαιμός
Ο πόνος στον αυχένα υποδηλώνει την ανάγκη της συγχώρεσης. Μπορεί να σχετίζεται με το συγχωρήσετε τον εαυτό σας ή να συγχωρήσετε κάποιο άλλο πρόσωπο. Είναι πολύ σημαντικό να επικεντρωθείτε σε πράγματα που αγαπάτε στον εαυτό σας ή σε ό, τι οι άλλοι αγαπούν σε σας.

Ώμοι
Ο πόνος στους ώμους είναι σημάδι ότι άτομο φέρει ένα βαρύ συναισθηματικό φορτίο. Οι ώμοι κουβαλούν τα πάντα. Για να λυθεί αυτό το πρόβλημα μοιραστείτε το φορτίο με τους φίλους ή την οικογένεια σας.

Πάνω μέρος της πλάτηςΗ άνω οσφυαλγία εκδηλώνει έλλειψη συναισθηματικής στήριξης. Πιθανώς το άτομο κρατάει πίσω τα συναισθήματα του ή να αισθάνεται πως δεν τον εκτιμούν. Απλά μιλήστε για το πώς νιώθετε με το σύντροφό σας ή ένα στενό φίλο.

Κάτω μέρος της πλάτης
Πόνος στο κάτω μέρος της πλάτης δείχνει πως το πρόσωπο αυτό έχει οικονομικές ανησυχίες. Καθίστε και επικεντρωθείτε στην διαχείριση των χρημάτων.

Αγκώνες
Πόνος στον αγκώνα και πόνος στο μπράτσο σημαίνει έλλειψη ευελιξίας. Προσπαθήστε να μην αντισταθείτε στις φυσικές αλλαγές στη ζωή σας.

Χέρια

Πόνος στα χέρια μπορεί να προκληθεί από την έλλειψη φίλων. Προσπαθήστε να συναντήσετε νέους ανθρώπους στη ζωή σας.

Γοφοί
Ο φόβος της αλλαγής,της μετακίνησης ή της αναμονής του να λάβετε μια μεγάλη απόφαση μπορεί να προκαλέσει τον πόνο του ισχίου. Κάντε τις αλλαγές που πρέπει βήμα-βήμα.

Γόνατα
Ο πόνος στο γόνατο είναι ένα σημάδι της υψηλής αυτοεκτίμησης. Ίσως θα πρέπει να προσπαθήσετε να κάνετε κάποια εθελοντική εργασία και να θυμάστε κανείς δεν είναι τέλειος.

Γάμπες
Ο πόνος στη γάμπα προκαλείται από το στρες, τη συναισθηματική ένταση ή τη ζήλια. Ίσως είναι καιρός να αφήσεις την ζήλια ή οποιοδήποτε μεγάλο παράγοντα άγχους στη ζωή σας.
Αστράγαλοι
Ο πόνος στον αστράγαλο σημαίνει ότι χρειάζεστε περισσότερη ευχαρίστηση στη ζωή σας. Προσπαθήστε να απολαύσετε τα μικρά πράγματα και κάθε στιγμή της ζωής σας.

Πόδια
Ο πόνος στο πόδι παρουσιάζεται αν παλεύετε με την κατάθλιψη. Η κατάθλιψη είναι μια συγκεκριμένη ασθένεια, αλλά για αρχή προσπαθήστε να βρείτε ένα νέο χόμπι ή απλά να υιοθετήσετε ένα κατοικίδιο ζώο.

Newsroom themaygeias

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.