Οίκοι ανοχής: Δεν θα ξεπερνά τα 15 λεπτά η παροχή υπηρεσιών, λόγω κορονοϊού

Στη δημοσιότητα έδωσε ο ΕΟΔΥ το υγειονομικό πρωτόκολλο λειτουργίας των οίκων ανοχής στο πλαίσιο άρσης των περιοριστικών μέτρων λόγω του νέου κορονοϊού.
Μετά από τρεις μήνες παύσης της λειτουργίας τους οι οίκοι ανοχής ετοιμάζονται να επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα 15 Ιουνίου.

Τα εκδιδόμενα άτομα καθώς και οι πελάτες καλούνται να ακολουθήσουν συγκεκριμένες οδηγίες και να προβούν σε μία σειρά προφυλάξεων, προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση της νόσου Covid-19.

Μεταξύ των οδηγιών, προβλέπεται ότι η παροχή υπηρεσιών δεν πρέπει να ξεπερνά τα 15 λεπτά ανά πελάτη, ενώ συνιστάται η χρήση μάσκας για όλες τις υπηρεσίες και η αποφυγή χειραψιών.

Επίσης προβλέπεται τήρηση πελατολογίου στο οποίο θα αναγράφεται το μικρό όνομα για λόγους εχεμύθειας αλλά και το τηλέφωνο του πελάτη. Γίνεται τέλος σύσταση η πληρωμή να γίνεται με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα.

Υπενθυμίζεται ότι η αναστολή της λειτουργίας των οίκων ανοχής ξεκίνησε στις 14 Μαρτίου, μετά από ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό.

Οδηγίες ΕΟΔΥ για την επαναλειτουργία των οίκων ανοχής

Οι εργαζόμενοι πρέπει να πλένουν τα χέρια τους με νερό και υγρό σαπούνι ή με αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα πριν και μετά κάθε πελάτη. Εάν χρειάζεται, εφαρμογή γαντιών μιας χρήσης. Αποφυγή περιττής φυσικής επαφής (όπως η χειραψία).

Να διατηρούνται ανοικτά τα παράθυρα και οι θύρες για είσοδο νωπού αέρα εκτός από τις πόρτες δωματίων όπου παρέχονται σεξουαλικές υπηρεσίες.

Η χρονική διάρκεια παροχής υπηρεσιών να μην ξεπερνά τα 15 λεπτά ανά πελάτη.

Απαγορεύεται η παροχή υπηρεσίας με δύο ή περισσότερους πελάτες.

Κατά τη σεξουαλική επαφή, θα πρέπει να εφαρμόζονται σεξουαλικές στάσεις που εξασφαλίζουν απόσταση και όχι πρόσωπο με πρόσωπο επαφή.

Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας, πρέπει να υπάρχει απόσταση τουλάχιστον ενός αντιβραχίου μεταξύ των κεφαλών των δύο ατόμων.

Χρησιμοποίηση εργαλείων μιας χρήσης, εάν είναι δυνατόν. Απολύμανση εργαλείων εργασίας μεταξύ δύο πελατών. Απαγόρευση χρήσης βρώσιμων σεξουαλικών αντικειμένων.

Συνιστάται η χρήση υφασμάτινης μη ιατρικής μάσκας για όλες τις υπηρεσίες. Η πρακτική αυτή θα μπορούσε να ενταχθεί στο πλαίσιο παιγνίου προκειμένου να καταστεί αποδεκτή κατά τη διάρκεια των ερωτικών πράξεων.

Τήρηση πελατολογίου όπου θα αναγράφεται το μικρό όνομα και τηλέφωνο επικοινωνίας για λόγους εχεμύθειας.

Οι πελάτες ενημερώνονται ότι τα δεδομένα επικοινωνίας τους διατηρούνται για τέσσερις εβδομάδες σε κλειστό φάκελο για τον εντοπισμό και ιχνηλάτηση σε περίπτωση κρούσματος.

Αποφυγή πληρωμής με μετρητά και χρήση πλαστικών καρτών με ανέπαφη συναλλαγή.

9 νέα κρούσματα - Κανένας νεκρός το τελευταίο εικοσιτετράωρο

Συνολικά εννέα είναι τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορoνοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, ενώ δεν έχει καταγραφεί κανένας θάνατος, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.121, εκ των οποίων το 55,1% άνδρες αφορά άνδρες. Από αυτά, τα 694 (22,2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.775 (56,9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 75 ετών. 4 (30.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 76.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 116 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος, ενώ έχουμε 183 θανάτους συνολικά στη χώρα. 56 (30.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.


NEWSROOM themaygeias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.