Νέα κρούσματα σήμερα: 19 ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - Το σύνολο των νεκρών είναι 190

Τα σημερινά νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό αυτά είναι 19 σε σύνολο 3256.

Δεκαεννέα είναι τα σημερινά νέα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σαββάτου υπήρξε ένας ακόμη θάνατος και το σύνολο των κρουσμάτων είναι 3237.
Τα νέα κρούσμα και σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ διανέμονται ως εξής:

Εννέα κρούσματα αφορά ταξιδιώτες από το εξωτερικό, ενώ οι οκτώ είναι από την περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, ένα κρούσμα από την περιφερειακή ενότητα Πέλλας και ένα από την Αθηνα.

Ειδικότερα:
«Σήμερα ανακοινώνουμε 19 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3256, εκ των οποίων το 54.9% αφορά άνδρες.

716 (22.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1822 (56.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

9 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 75 ετών. 2 (22.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 100.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 117 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 190 θανάτους συνολικά στη χώρα. 60 (31.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 100.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Χθες Παρασκευή ανακοινώθηκαν μόλις 10 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ήταν 3237, εκ των οποίων το 55% αφορά άνδρες.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την ανακοίνωση των περιοριστικών μέτρων στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης τέθηκε άμεσα σε ισχύ το επιχειρησιακό σχέδιο του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου COVID-19.

Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τον Ερυθρό Σταυρό επιχειρούν καθημερινά με εντατικούς ελέγχους και ήδη έχουν ξεπεράσει τα χίλια τεστς στην ευρύτερη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.

Σκοπός της παρέμβασης αυτής, όπως αναφέρει ο ΕΟΔΥ, «είναι να αποτυπωθεί η κατάσταση σε όλους τους Δήμους και Κοινότητες της περιοχής, ώστε σε συνδυασμό με την εντατική ιχνηλάτηση επαφών των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων να περιοριστεί η συρροή κρουσμάτων που παρατηρήθηκε τις προηγούμενες ημέρες.

Η παρουσία του ΕΟΔΥ στην περιοχή θα είναι συνεχής και οι έλεγχοι θα παραταθούν για όσο διάστημα απαιτηθεί».

NEWSROOM themaygeias

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.