Οι συνταγές του θανάτου που χρέωνε ο «ψευτογιατρός» έναντι 22.000 ευρώ τη μία

Τους τάιζε καρότα και τσάι από τσουκνίδα

Η εξοντωτική «θεραπευτική» δίαιτα και το «συνταγολόγιο» δήθεν φαρμάκων του «ψευτογιατρού» Νίκου Κοντοστάθη, που εμπεριέχεται στη δικογραφία της υπόθεσης, αποκαλύπτει την κοροϊδία και την αναλγησία με την οποία αντιμετώπιζε τα θύματά του.
Ο 16χρονος Θεοδόσης ήθελε ένα… σουβλάκι, με τον ψευτογιατρό να του το απαγορεύει, για να μην ξεφύγει από τη διατροφή του σκόρδου, της κανέλας Κεϋλάνης, της εχινάκειας, της τσουκνίδας, του μαύρου κύμινου και της γκραβιόλας, του «πολεμιστή του καρκίνου»… Το ίδιο έκανε στη 14χρονη Δέσποινα, στον 76χρονο Στέλιο, για τους θανάτους των οποίων κατηγορείται, και για κάποιους ακόμη που ενδέχεται να ευθύνεται. Από τα περίπου 100 θύματά του, οι περισσότεροι ήταν καρκινοπαθείς, κι όμως εκείνος τους έδινε δίαιτα και μαγειρικές οδηγίες παρασκευής χυμών και τροφών, για 9 γεύματα με ωράριο…

Τα δήθεν θεραπευτικά «φάρμακά» του, τα οποία υπόσχονταν «πλήρη ίαση», όπως τους έλεγε, δεν ήταν τίποτα άλλο από αποστάγματα κάνναβης, κοινά συμπληρώματα διατροφής και σπιρουλίνα για αστροναύτες…

© Ελεύθερος Τύπος

Oδηγίες παρασκευής

Στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς τα θύματά του, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», έστελνε την «πρωτοποριακή» δίαιτα και οδηγίες παρασκευής. Για παράδειγμα, τους έγραφε μετά από τη λήψη κάποιων «φαρμάκων» να συνεχίζουν με «έναν φρέσκο συνοδευτικό χυμό καρότο, μήλο, πορτοκάλι και δυόσμο για να καθαρίσετε το στόμα σας και φάτε 4-5 αμύγδαλα ανάλατα».

Η «δίαιτα» ξεκινούσε από τις 08:00 το πρωί και συνιστούσε:
1 ποτήρι πορτοκαλάδα (με τις σταγόνες του αποστάγματος)
1 κουτάλι σούπας μέλι με σκόνη βοτάνων και αποστάγματα με 1 κ.γ. κανέλα Κεϋλάνης και 40 γραμ. καρύδια
1 ποτήρι χλιαρό νερό με χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
3 χάπια σπιρουλίνας και 3 χλωροφύλλης
3 χάπια μουρουνέλαιου, 1 χάπι γαϊρουράγκαθου, 1 χάπι ΜΣΜ (συμπλήρωμα διατροφής) και ένα χάπι γκραβιόλας («πολεμιστής του καρκίνου»)
1κ.σ. σουσάμι, μαύρο κύμινο, 1 κ.γ. μέλι, ¾ κ.γ. βασιλικό πολτό, ζεόλιθο.

Βάλτε στον αποχυμωτή 300 ml χυμό πορτοκάλι ή δύο μεγάλα πορτοκάλια, 2-3 μήλα, 1 μεγάλο λεμόνι, 3 σκελίδες σκόρδο, 3 κ.σ. ελαιόλαδο, ένα κομμάτι τσίντζερ 2,5Χ2,5 εκατοστά και ανακατέψτε το μείγμα με 300 ml νερό.

© Ελεύθερος Τύπος

Ώρα: 10:00

Τσάι από τσουκνίδα αχίλλεια, νεροκάρδαμο, αψιθιά, γκραβιόλα, τζίντζερ 2Χ2 εκατοστά φρέσκο, Μηδική ή Αλφα-Αλφα (βιολογικοί σπόροι), κανέλα Κεϋλάνης, 1/2/ γαρύφαλλο, τσουκνίδα, κολιτσίδα, γαϊδουράγκαθο, εχινάκεια, ταραξάκο πολυκόμπι αγριάδα, σκορπίδι, γιοχίμπε, καρπό αγριοτριαντάφυλλου όπου θα βάζεις 1 κ.γ. από κάθε βότανο σε 700 γραμμάρια νερό και θα τα βράζεις σε χαμηλή φωτιά με σκεπασμένο το καπάκι για 10-15 λεπτά, εν συνεχεία σουρώνεις και πίνεις, επιπλέον μετά το τσάι θα τρως 1 κ.σ. μέλι με βότανα κ.λπ.

«Προτιμώ ρόδι που υπάρχει»

Για τις 11:00 συνιστούσε ένα χυμό ρόδι ή ρόδι, κεράσι ή σκέτο κεράσι ή ρόδο, μήλο ή μήλο πορτοκάλι, 2 καρότα ωμά και 20 σταγόνες από κάθε απόσταγμα από τα Νο 1, Νο 2, Νο 3 και Νο 4 στον χυμό που θα πιείτε (Προτιμώ το ρόδι τώρα που υπάρχει).

Για τις 12:00 έδινε οδηγίες: Θα βάζεις στον αποχυμωτή 3 ξεφλουδισμένα παντζάρια, 2 μήλα, 4 καρότα, 1 σκελίδα σκόρδο, 1 ματσάκι μαϊντανό, 2 μεγάλα λεμόνια, 1 κομμάτι τζίντζερ, 2Χ2 εκατοστά και θα πίνεις. Στις 13:00 έδινε: Εναν χυμό ενίσχυσης οργανισμού από το Νο 2 και ένα χάπι ΜΣΜ (συμπλήρωμα διατροφής), 1 χάπι γαϊδουράγκαθου συν απόσταγμα βοτάνων.

Τα «γιατροσόφια»

Από 08:00-12:00 επέτρεπε στους «ασθενείς» του να φάνε όσα… καρότα ήθελαν. Το μεσημέρι μια σαλάτα βραστά μπρόκολα, το απόγευμα τα δικά του «γιατροσόφια» και το βράδυ μια σαλάτα μαρούλι-κρεμμύδι. Τα «γιατροσόφια» του ήταν συμπλήρωμα διατροφής των 1.000 mg, ένα φακελάκι την ημέρα, ένα σπιρουλίνα την ημέρα, ένα κουτάλι σούπας μουρουνέλαιο με το φαγητό μεσημέρι-βράδυ, βιταμίνη Ε πρωί, μεσημέρι, βράδυ με το φαγητό 1 χάπι των 600 mg και γάλα κατσικίσιο…

«Διατροφή»

Για αυτή τη δήθεν δίαιτα και τα φάρμακα οι γονείς του Θεοδόση είχαν δώσει στον Νίκο Κοντοστάθη 22.000 ευρώ. Κατά τη διάρκεια αυτής της αυστηρής διατροφής ο «Κόντος», όπως παρουσιαζόταν, συναντούσε τους γονείς και τον Θεοδόση σε γνωστό ξενοδοχείο και ιατρικό κέντρο για αιμοληψία στο γραφείο ενός εκ των γιατρών, χωρίς να είναι ο ίδιος παρών. Εκεί έκανε ενέσεις αρτεμισινίνης για την… ελονοσία.

Όταν πλέον ο Θεοδόσης δεν μπορούσε να συνεχίσει τη θεραπεία «Κόντου» λόγω δυσκολίας στην κατάποση αλλά και συνεχιζόμενων εμετών, η οικογένεια άρχισε να έχει τις αμφιβολίες της για τον δήθεν γιατρό. Στις 11 Δεκεμβρίου 2016 ο Θεοδόσης εισήχθη σε κωματώδη κατάσταση στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης όπου άφησε την τελευταία του πνοή στις 17 Φεβρουαρίου 2017. Στις 20 Μαΐου 2019 η οικογένεια του Θεοδόση υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά.

ΠΗΓΗ: athensvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.