Ανησυχία στις Ελληνικές Αρχές -«Έσπασαν» την καραντίνα σε 246 περιπτώσεις

Ανησυχία επικρατεί στις αρχές, καθώς παρατηρείται χαλάρωση των μέτρων καραντίνας από πολίτες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, από την αρχή της εφαρμογής του πρωτοκόλλου απομόνωσης 14 ημερών έχουν καταγραφεί 246 «σπασίματα» καραντίνας. Ένα από τα τελευταία περιστατικά αφορά ζευγάρι από το Βόλο, το οποίο επέστρεψε από τη Γερμανία, και «έσπασε» την καραντίνα. Το ζευγάρι φέρεται να συναντήθηκε με ζευγάρι φίλων του, οι οποίοι διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό, όπως επίσης και το 2 ετών παιδί τους.

Η παραβίαση του μέτρου καραντίνας είχε ως αποτέλεσμα να επιβληθεί πρόστιμο 5.000 ευρώ και να ακολουθήσει η ποινική διαδικασία. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, σήμερα βρίσκονται σε καραντίνα 15.181 άτομα. Ανάμεσά τους είναι άτομα από πτήσεις, επιβεβαιωμένα κρούσματα, επαφές κρουσμάτων κλπ.

Από την εφαρμογή του μέτρου πραγματοποιήθηκαν 15.575 τηλεφωνικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι, ενώ έγιναν 737 αστυνομικές «επισκέψεις» προκειμένου να επιβεβαιωθεί η παρουσία στον χώρο των ατόμων εάν δεν απαντούσαν στα τηλέφωνα.

Αυστηροποιούνται οι έλεγχοι για την καραντίνα
Τα δείγματα έχουν προκαλέσει ανησυχία και θα γίνουν αυστηρότεροι έλεγχοι με λογισμικό. Βάσει αυτών μπορούν να μπουν όλες οι καραντίνες σε έναν χάρτη και οι διευθύνσεις των κατοικιών θα μπουν σε μία άλλη εφαρμογή, ενώ παράλληλα θα γίνονται τηλεφωνικοί έλεγχοι συμμόρφωσης. Την ίδια ώρα, αναμένεται να αυξηθούν οι δειγματοληπτικές αυτοψίες, δηλαδή οι αστυνομικές επισκέψεις.

Τονίζεται ότι οι ποινές είναι αυστηρές, καθώς μπορεί να είναι έως και ισόβια σε περίπτωση που ύποπτο κρούσμα κολλήσει κάποιον άλλον και χάσει τη ζωή του λόγω κορονοϊού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.