Μαλλιά: 4 λάθη που δεν πρέπει να κάνουμε

Μαλλιά θαμπά, κατεστραμμένα ή σπασμένα; Ίσως οφείλεται στο καθημερινό λούσιμο ή στο πολύ επιθετικό ίσιωμα. Δείτε τι λένε οι ειδικοί.

Τα λούζετε καθημερινά, τα χτενίζετε άψογα, βάζετε μάσκα και κρέμες αλλά δεν γίνεται τίποτα: τα μαλλιά σας δεν αποπνέουν υγεία. Συνήθως ευθύνεται η ρουτίνα που εφαρμόζουμε στα μαλλιά καθημερινά, η οποία μπορεί να καταστρέψει τις προσπάθειές μας. Αλλάζοντας απλά κάποιες κακές συνήθειες, όλα μπορεί να αλλάξουν.
1. Μην τα πλένετε κάθε μέρα
Εκτός αν είστε γυμναστής ή γυμνάστρια ή αθλείστε έντονα καθημερινά, δεν πρέπει να πλένετε τα μαλλιά σας σε καθημερινή βάση. Η σκόνη και τα σωματίδια μπορούν να φύγουν με ένα βούρτσισμα. Το καθημερινό σαμπουάν ερεθίζει το τριχωτό της κεφαλής και ευνοεί τα λιπαρά μαλλιά.

2. Μην τα τρίβετε άγρια, πλύνετέ τα απαλά
Κατά τη διάρκεια του λουσίματος μην τρίβετε σαν τρελοί το κεφάλι και τα μαλλιά σας. Το κεφαλι πρέπει να δέχεται ένα μασάζ για να καλυτερέψει η κυκλοφορία του αίματος. Δεν πρέπει να τρίβετε. Ακόμη και οι άκρες πρέπει να πλένονται απαλά.

3. Μην βουρτσίζετε τα υγρά μαλλιά
Μετά το μπάνιο, οι περισσότεροι το κάνουν μηχανικά: βουρτσίζουν δυνατά τα μαλλιά για να στεγνώσουν και να ισιώσουν. Αλλά όταν τα μαλλιά είναι υγρά είναι ευαίσθητα και κάθε πέρασμα της βούρτσας μπορεί να τα καταστρέψει. Χρησιμοποιήστε καλύτερα μια χτένα με αραιά δόντια, η οποία σέβεται τα υγρά μαλλιά.

4. Μην τα στεγνώνετε βίαια
Με μια στρογγυλή βούρτσα στο χέρι, το σεσουάρ στο μάξιμουμ, πολλές ξεκινάμε το στέγνωμα που διαρκεί 15-30 λεπτά. Αλλά όπως το σίδερο, έτσι και το πολύ ζεστό σεσουάρ καταστρέφει τα μαλλιά. Είναι καλύτερα να ξεκινήσουμε ένα brushing σε ελαφρά υγρά μαλλιά, με το σεσουάρ σε μέτρια ζέστη. Είναι σημαντικό να τελειώσουμε το χτένισμα με κρύο αέρα που δίνει λάμψη στα μαλλιά.

Newsroom themaygeias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.