Καρπούζι: Μην πετάτε τα κουκούτσια του!


Τα καρπούζια είναι υπέροχα φρούτα και τα απολαμβάνουμε ιδιαιτέρως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Βέβαια, όλοι πετάμε τα κουκούτσια τους και μόνο ελάχιστοι άνθρωποι τα καταναλώνουν. 


Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι προσφέρουν πολλά οφέλη στην υγεία κι αφού πλέον το ξέρετε, δεν θα τα ξαναπετάξετε ποτέ. Τα κουκούτσια του καρπουζιού είναι εξαιρετικά χρήσιμα για τη βελτίωση της λειτουργίας του πεπτικού συστήματος.

Καθώς τα καταναλώνουμε, περνούν από το πεπτικό σύστημα και βελτιώνουν άμεσα την πέψη. Ωστόσο, για να λάβετε τα οφέλη τους, θα πρέπει πρώτα να τα μαγειρέψετε, να τα ψήσετε ή να τα αλέσετε. Διαθέτουν υψηλή περιεκτικότητα σε σημαντικά θρεπτικά συστατικά, όπως φυτικές ίνες, οι οποίες προωθούν την υγιή πέψη, καταπολεμούν τη φλεγμονή, θεραπεύουν από τα εντερικά παράσιτα και τον ίκτερο. Επιπλέον, δρουν ως διουρητικό, κι έτσι ένα σπιτικό τσάι από κουκούτσια καρπουζιού έχει εξαιρετικά αποτελεσματικά στην περίπτωση προβλημάτων του ουροποιητικού συστήματος και πέτρας στα νεφρά.

Σε υψηλό ποσοστό περιέχουν την ένωση κιτρουλίνη, ένα βιολογικό σύμπλοκο με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Αυτό σημαίνει ότι διευρύνουν τα αιμοφόρα αγγεία επιταχύνοντας και βελτιώνοντας τη λειτουργία τους. Γι’ αυτό, είναι εξαιρετικά χρήσιμα στην περίπτωση διαφόρων προβλημάτων υγείας, όπως η αθηροσκλήρωση, η υπέρταση και η στηθάγχη.

Τα κουκούτσια του καρπουζιού είναι πλούσια σε θρεπτικές ουσίες, όπως μαγνήσιο, νιασίνη, ασβέστιο, αντιοξειδωτικά, βιταμίνη C, σίδηρο, βιταμίνη Β, βιταμίνη Α, μαγγάνιο, κτλ.


Πώς θα φτιάξετε τσάι με κουκούτσια από καρπούζι για καλύτερη υγεία

Αρχικά, αλέστε 4 κουταλιές της σούπας φρέσκα κουκούτσια καρπουζιού και στη συνέχεια βράστε τα σε 2 λίτρα νερού για 15 λεπτά. Καταναλώστε αυτό το τσάι για 2 ημέρες και στη συνέχεια σταματήστε για 1 ημέρα. Επαναλάβετε τη διαδικασία για 1-2 εβδομάδες.

Newsroom

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.