Κι όμως, η μπύρα μπορεί και να ωφελήσει την υγεία μας!

Η μπύρα συνήθως θεωρείται υπεύθυνη για το "φούσκωμα" στην κοιλιά και κατηγορείται για τη δημιουργία "μπυροκοιλιάς".

Μήπως όμως, εκτός βέβαια από τις δροσιστικές της ιδιότητες, ωφελεί τον οργανισμό μας;

Ο λυκίσκος, ένα σημαντικό συστατικό για την παραγωγή μπύρας, είναι πλούσια πηγή φλαβονοειδών, τα οποία είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι η μπύρα είναι μια πολύ καλή πηγή ορισμένων μεταλλικών στοιχείων που παίζουν ουσιαστικό ρόλο σε διάφορες μεταβολικές διεργασίες. Αν καταναλώνεται σε μέτριες ποσότητες, σίγουρα μπορεί να ενισχύσει την υγεία σας με διάφορους τρόπους.

Δείτε εδώ τι μπορεί να προσφέρει στον οργανισμό μας η μπύρα:

Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες

Τα άνθη του λυκίσκου που δίνουν στην μπύρα την πικρή της γεύση, περιέχουν χημικά που καταπολεμούν τις φλεγμονές, σύμφωνα με μελέτη του 2009. Ένα από αυτά τα χημικά, η χουμουλόνη, φαίνεται πως μπορεί να προλάβει αλλά και να αντιμετωπίσει τις ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού.


Βοηθά στην πέψη

Τα οξέα που βρίσκουμε στην μπύρα μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη διαδικασία της πέψης. Μελέτη του 2012 εξέτασε πέντε διαφορετικά είδη μπύρας από την Αυστρία και την Γερμανία και ανακάλυψε ότι όλες προκαλούσαν την έκκριση γαστρικού οξέος στο στομάχι.


Προστατεύει την υγεία των οστών

Η μπύρα είναι πολύ καλή πηγή σιλικόνης, η οποία είναι σημαντική για να χτίσουμε και να διατηρήσουμε γερά, υγιή κόκαλα. Επιπλέον, στη μορφή που τη βρίσκουμε στην μπύρα, ως ορθοπυριτικό οξύ, το σώμα μας την μεταβολίζει πολύ εύκολα.


Προστατεύει την υγεία της καρδιάς

Σύμφωνα με τους ειδικούς, όσοι πίνουν μπύρα έχουν 40 έως 60% μειωμένο κίνδυνο να υποστούν καρδιακή προσβολή, σε σύγκριση με όσους δεν πίνουν.

Κάνει καλό στα δόντια

Η μπύρα μπορεί να προλάβει, αλλά ακόμα και να απομακρύνει το βιοφίλμ, το στρώμα βακτηρίων που σχηματίζεται όταν τα δόντια μας είναι βρώμικα. 


Προστατεύει τα εγκεφαλικά κύτταρα

Η ξανθοχουμόλη, ένα από τα αντικαρκινικά συστατικά της μπύρας, μπορεί επίσης να προστατεύσει τα εγκεφαλικά κύτταρα από οξειδωτική βλάβη, σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη από την Κίνα.


Προλαμβάνει τις πέτρες στα νεφρά

Μία μελέτη του 2013 στην οποία συμμετείχαν σχεδόν 200.000 ασθενείς έδειξε ότι η μπύρα μείωνε τον κίνδυνο σχηματισμού πέτρας στο νεφρό κατά 60%


themaygeias.gr
Στην πραγματικότητα, κάθε μπουκάλι μπύρας που πίνετε μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης πέτρας στα νεφρά κατά 40%. - See more at: http://www.ingossip.gr/paraxena/551337-?ref=yfp#sthash.nHHDvP6V.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.