Μόσιαλος: Μπορεί να έχουμε σοβαρό πρόβλημα με τον κορονοϊό το καλοκαίρι λόγω των ξένων τουριστών;

Την άποψη ότι δεν περιμένουμε πολλά εισαγόμενα κρούσματα κορονοϊού εξέφρασε ο Ηλίας Μόσιαλος.

Ο Καθηγητής Πολιτικής Υγείας του LSE Ηλίας Μόσιαλος μίλησε για το άνοιγμα των συνόρων, τα μέτρα προστασίας σε αεροδρόμια και λιμάνια και τις προβλέψεις των ειδικών για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στην τηλεόραση του ANT1 ο κ. Μόσιαλος ξεκαθάρισε ότι «παίρνουμε ένα μεγάλο ρίσκο που ανοίγουμε τα σύνορα και ενθαρρύνουμε την τουριστική περίοδο», υπογραμμίζοντας: «Δεν είμαστε μόνο εμείς που το κάνουμε αυτό, το κάνουν σχεδόν όλες οι χώρες στη νότια Ευρώπη που μπορούν να επωφεληθούν περισσότερο από τον Τουρισμό».

Τώρα για το αν υπάρχει «πραγματικά μεγάλο πρόβλημα», ο κ. Μόσιαλος επεσήμανε πως «η πανδημία στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες με ορισμένες εξαιρέσεις είναι υπό σημαντικό έλεγχο».

«Δεν έχει εξαλειφθεί, υπάρχουν κρούσματα αλλά έχουν μειωθεί οι θάνατοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες έχουν μάθει πλέον να προστατεύονται. Παίρνουν τα μέτρα τους. Αυτό ήταν κάτι που σημαντικό που πήραμε τους προηγούμενους μήνες» εξήγησε. Και συμπλήρωσε: «Τώρα την ελέγχουμε περισσότερο σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο με δυο εξαιρέσεις: Τη Σουηδία και τη Μεγάλη Βρετανία όπου ο αριθμός των θανάτων είναι μεγάλος ακόμα».

«Πρακτικά αυτό σημαίνει πως να μας έρθει κρούσμα από χώρα που ελέγχει την πανδημία έχει μικρή πρακτικά πιθανότητα. Δεν περιμένουμε πάρα πολλά κρούσματα να μας έρθουν το επόμενο διάστημα εκτός φυσικά άμα σταματήσει ο έλεγχος από τις άλλες χώρες και αρχίσουμε και βλέπουμε έναν σημαντικό αριθμό κρουσμάτων. Κάτι τέτοιο όμως δεν βλέπουμε αυτήν τη στιγμή» κατέληξε ο κ. Μόσιαλος.

Πηγή: athensvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.