Τσακρής: Ο ιός θα επιστρέψει, πιο δυναμικός, αν δεν προσέξουμε

Προβλήματα δεν θα μας δημιουργήσει μόνο ο Τουρισμός, αλλά και οι συνωστισμοί τόνισε χθες ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αθανάσιος Τσακρής στον ΣΚΑΪ.

Όπως εξήγησε ο καθηγητής, υπάρχει συγκεκριμένο πρωτόκολλο και πολύ καλή διαχείριση της όλης κατάστασης και της εισόδου των τουριστών της χώρας μας. "Το δικό μας πλάνο είναι πιο λεπτομερές από των άλλων χωρών", επεσήμανε.

Ο συνωστισμός είναι όμως, κάτι που ανησυχεί αρκετά τους ειδικούς, καθώς μπορεί κάποιος να είναι φορέας του κορονοϊού και στην περίπτωση που συγχρωτιστεί με πολύ κόσμο θα δημιουργήσει πολύ μεγάλα προβλήματα.

Ο ιός μεταδίδεται πολύ εύκολα ακόμα και πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα, εξήγησε ο καθηγητής. "Όσο πιο μεγάλος συγχρωτισμός τόσο πιο εύκολη η μετάδοση".

"Το καλοκαίρι λόγω θερμοκρασιών μπορεί να δημιουργήσει περισσότερους ασυμπτωματικούς", τόνισε ο κ. Τσακρής.

"Αν υπάρχει εξάπλωση αρκετά μεγάλη σε μια συγκεκριμένη περιοχή, η κυβέρνηση μπορεί να καταφύγει σε τοπικά lockdown. Αν τηρούνται τα μέτρα δεν θα γυρίσουμε σε lockdown", ανέφερε.

"Να αναπτυχθεί η κοινωνική ευθύνη. Ο ιός σύντομα θα μας επισκεφτεί ξανά, πιο δυναμικός αν δεν προσέξουμε", προειδοποίησε και συμπλήρωσε πως "είναι πολύ πιθανόν να ανακάμψει τον χειμώνα αλλά και να δούμε εστίες αναζωπύρωσης το καλοκαίρι, όπως είδαμε και στην Ξάνθη".

Σχετικά με την παραγωγή αποτελεσματικού εμβολίου για τον κορονοϊό ο κ. Τσακρής είπε πως ασφαλή αποτελέσματα θα έχουμε πιθανότατα μετά το δεύτερο κύμα του ιού.

Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.