Πέτσας: Υπάρχει σχέδιο για τοπικό lockdown

Επιβεβαίωσε την ύπαρξη σχεδίου για τοπικό lockdown σε περίπτωση εμφάνισης αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού σε κάποια δομή, σχολείο ή ακόμη και νομούς ή νησιά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Πέτσας τόνισε πως στόχος είναι εφόσον υπάρξει εστία να εντοπιστεί γρήγορα και να γίνει περιχαράκωσή της ώστε ο ιός να μην κυκλοφορήσει στην κοινότητα.

Όπως είπε, σε αυτό το πλαίσιο σταμάτησαν και οι πτήσεις από τη Ντόχα όταν εντοπίστηκαν τα 12 κρούσματα.

«Το ίδιο θα κάνουμε σε τοπικό επίπεδο αν δούμε κάπου ένα πρόβλημα, είτε αφορά γειτονιά, ή μια υγειονομική δομή ή ένα σχολείο. Μπορεί να αφορά ακόμη και μια γεωγραφική περιοχή ένα νησί ή ένα νομό. Όλα είναι στο τραπέζι. Δεν έχει φύγει ο κορονοϊός. Μην χαλαρώνουμε» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Απαντώντας στις επικρίσεις για το δίμηνο λουκέτο σε beach bar στη Μύκονο, όπου διοργανώθηκε πάρτι χωρίς να τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα, ο Στέλιος Πέτσας είπε ότι η νομοθεσία πρέπει να γίνεται σεβαστή.

«Αν χρειάζεται κάτι να αναθεωρηθεί στο μέλλον, εδώ είμαστε να το δούμε» ανέφερε, και συμπλήρωσε πως κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι η δημόσια υγεία.

Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.