10 τροφές ιδανικές για το μαύρισμα - Μελέτη του Πανεπιστημίου του Νόττινχαμ.

φωτο: SISSY BISTOLA
Οι τροφές που βοηθούν στο μαύρισμα είναι αυτές που ενισχύουν την καλή υγεία του δέρματος και έχουν έντονο πορτοκαλί ή κίτρινο χρώμα, δείγμα ότι είναι πλούσιες σε χρωστικές ουσίες.


Τα θρεπτικά στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν στο μαύρισμα είναι τα καροτενοειδή και οι βιταμίνες Α, Ε και C.

«Οι τροφές που βοηθούν στο μαύρισμα είναι κυρίως τα πορτοκαλοκίτρινα φρούτα και λαχανικά και τα πράσινα λαχανικά. Τα καρότα, οι ντομάτες, οι γλυκοπατάτες, τα πεπόνια, οι πιπεριές το κέιλ, το σπανάκι και το μπρόκολο είναι τα πιο χαρακτηριστικά», λέει η δρ. Σούζαν Στιούαρτ επικαλούμενη τα συμπεράσματα μελέτης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Νόττινχαμ.

Η δρ. Στιούαρτ εξηγεί: « Όταν καταναλώνεις μεγάλες ποσότητες τροφών που περιέχουν καροτενοειδή βοηθάς το δέρμα σου να αποκτά με ασφαλή τρόπο ένα πιο ζεστό, σταρένιο τόνο. Επιπλέον, του προσφέρεις σημαντικές ποσότητες αντοξειδωτικών βιταμινών, οι οποίες προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες και τη γήρανση.

Σε ποιες ποσότητες όμως θα πρέπει να καταναλώνουμε αυτές τις τροφές για να μαυρίσουμε γρηγορότερα;

Η δρ. Στιούαρτ διευκρινίζει: « Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε για πόσο διάστημα και σε ποιες ποσότητες πρέπει να καταναλώνουμε αυτές τις τροφές για εξασφαλίσουμε ένα ομοιόμορφο φυσικό μαύρισμα. Οι μελέτες που έχουμε μέχρι σήμερα δεν βασίζονται στην κατανάλωση συγκεκριμένων ποσοτήτων των «μαυριστικών» τροφών. Το ποια ποσότητα πρέπει να τρώμε και σε ποιο χρόνο θα έχουμε αποτελέσματα εξαρτάται από τον τύπο του δέρματος που έχει ο καθένας μας, το οποίο προκύπτει από τα γονίδιά του.

Πόσες τροφές που βοηθούν στο μαύρισμα πρέπει να τρώμε;

Οι ειδικοί συμβουλεύουν να καταναλώνουμε 5 μερίδες την ημέρα τροφών που βοηθούν στο μαύρισμα. Αν η διατροφή μας δεν εξασφαλίζει αυτή την κατανάλωση, μπορούμε να στραφούμε στη λήψη ειδικών συμπληρωμάτων διατροφής.

Κινδυνεύουμε από την υπερκατανάλωση τροφών που βοηθούν στο μαύρισμα;

Δεν είναι εύκολο να προκύψει παθολογικό πρόβλημα από την υπερκατανάλωση τροφών που βοηθούν στο μαύρισμα.
Αν υποθέσουμε ότι η κατανάλωση τέτοιων τροφών συνδυαστεί και με τη λήψη β-καροτίνης σε συμπλήρωμα διατροφής, τότε η μόνη γνωστή παρενέργεια είναι η «καροτενεμία», στην οποία το δέρμα αποκτά ένα ελαφρώς πορτοκαλί χρώμα. Ωστόσο, αυτή αναστρέφεται με τη επαναφορά σε ασφαλή πρόληψη β-καροτίνης.

Αυτές είναι οι 10 τροφές ιδανικές για το μαύρισμα:
Γλυκοπατάτες: Είναι απίστευτα πλούσιες σε βιταμίνη Α. Η κατανάλωσή τους όχι μόνο θα σε επιταχύνει το μαύρισμά σου, αλλά θα σου προσφέρει αντιφλεγμονώδη προστασία και βοήθεια στη ρύθμιση του σακχάρου.

Καρότα: Τα καρότα είναι ιδιαίτερα πλούσια σε β-καροτίνη. Άλλα σημαντικά οφέλη τους στην υγεία είναι η προστασία της καρδιακής λειτουργίας και της όρασης.
Αυγά: Τα αυγά είναι μία σούπερ τροφή! Πλούσια σε βιταμίνη Α, φυλλικό οξύ, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ασβέστιο, βιταμίνη D και η λίστα συνεχίζεται. Το σίγουρο είναι ότι μπορεί να κάνει το μαυρισμένο σου δέρμα να λάμπει από υγεία.

Λεμόνια: Τα λεμόνια έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α, η οποία αυξάνει την έκκριση μελανίνης στον οργανισμό, δηλαδή της φυσικής χρωστικής ουσίας του σώματος.

Κολοκύθα: Πολύ πλούσια σε καροτενοειδή και βιταμίνη C, η κολοκύθα εκτός από όμορφο μαύρισμα θα βελτιώσει την υγεία του δέρματος και των οστών σου, αλλά και θα τονώσει το ανοσοποιητικό σου σύστημα.

Φουντούκια: Ένα φλιτζάνι φουντούκια περιέχει το 86% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας βιταμίνης Ε. Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο βοηθά στο μαύρισμά σου, αλλά και βελτιώνει την καρδιαγγειακή λειτουργία, βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου και ευεργετεί την υγεία των οστών και των αρθρώσεων.

Ντομάτα: Η δύναμη της να σε «μαυρίζει» βρίσκεται στη β-καροτίνη, αλλά και το λυκοπένιο που περιέχει. Εκτός από ωμή ντομάτα στη σαλάτα, μην παραλείπεις να την προσθέτεις στις σάλτσες σου (ο οργανισμός απορροφά καλύτερα το λυκοπένιο από τις μαγειρεμένες ντομάτες).

Τυρί κότατζ: Πλούσιο σε τυροσίνη, ασβέστιο, αλλά και με σημαντικές ποσότητες βιταμινών Β και Α, το τυρί κότατζ γίνεται σύμμαχός σου στο μαύρισμα, αλλά και στη διατήρηση ενός υγιούς δέρματος.

Μάνγκο: Πλούσια σε βιταμίνη Α, C, αλλά και με 25 διαφορετικά καροτενοειδών, αυτά τα υπέροχα φρούτα σου υπόσχονται ένα όμορφο μαύρισμα, αλλά και ένα υγιές δέρμα όλο το καλοκαίρι.

Κέιλ (Kale): Το κέιλ είναι το πιο θρεπτικό λαχανικό που υπάρχει και θεωρείται απόγονος του άγριου λάχανου. Ανάμεσα στο πλήθος των θρεπτικών συστατικών που περιέχει είναι και οι σημαντικές ποσότητες β-καροτίνης, που βοηθά σημαντικά στο μαύρισμα.

NEWSROOM themaygeias

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.