ΕΟΔΥ: Τα 14 από τα 32 νέα κρούσματα κορονοϊού, επιβεβαιώθηκαν σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Σε Θεσσαλονίκη και Αττική τα 14 από τα 32 συνολικά νέα κρούσματα κορονοϊού την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020 - Η γεωγραφική κατανομή με τους νέους φορείς Covid-19.
Για τις περιοχές όπου εντοπίστηκαν τα 32 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020 ενημερώνει ο ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ, τα 14 από τα 32 συνολικά νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, επιβεβαιώθηκαν σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Επιπλέον, 9 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχων σε πύλες εισόδου της χώρας. Σύμφωνα με τη γεωγραφική κατανομή, νέοι φορείς κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν σε Ξάνθη, Ηράκλειο Κρήτης, Εύβοια και Μαγνησία. Δυστυχώς, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι οι νεκροί από κορονοϊό έφθασαν τους 200, καθώς καταγράφηκαν τρεις νέοι θάνατοι ασθενών με Covid-19 το τελευταίο 24ωρο (δύο στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης και ένας στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης).

Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας στην Ελλάδα είναι 4.077, εκ των οποίων το 54,5% αφορά άνδρες. Από αυτά τα 1.128 (27,7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 2.066 (50,7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παράλληλα, 10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με κορονοϊό. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 58 έτη. 2 (20%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Επίσης, 124 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Αναλυτικά, η ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ με τη γεωγραφική κατανομή για τα νέα κρούσματα:
9 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
5 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο
8 κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης
6 κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Αττικής
1 κρούσμα στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης
1 κρούσμα στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου
1 κρούσμα στην Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας
1 κρούσμα στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.

Η γεωγραφική κατανομή με τις περιοχές όπου εντοπίστηκαν τα 32 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020, δόθηκε στη δημοσιότητα από τον ΕΟΔΥ, στο πλαίσιο της καθημερινής ενημέρωσης για τη διασπορά Covid-19 στη χώρα μας.

NEWSROOM themaygeias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.