Κορονοϊός: Αυξήθηκαν τα κρούσματα στην Ιταλία - Περισσότερα από 300 νέα

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στην Ιταλία παρουσίασε αύξηση: 306 τα περιστατικά μόλυνσης από τον ιό, ενώ δέκα άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.
Την Τετάρτη, τα κρούσματα ήταν 282 και οι νεκροί εννέα.

Όπως σημειώνουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η μόνη περιφέρεια της χώρας στην οποία δεν καταγράφονται νέα κρούσματα του ιού, είναι η μικρή περιοχή της Βάλε Ντ΄Αόστα, στα σύνορα με την Γαλλία.

Συνολικά, 49 άνθρωποι με covid-19 βρίσκονται σε μονάδα εντατικής θεραπείας, και 713 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο.

Στην Ρώμη, δυο οικιακές βοηθοί οι οποίες μόλις επέστρεψαν από την Ρουμανία, διαγνώστηκαν θετικές στον κορονοϊό. Συνολικά, τα νέα κρούσματα είναι 26, εκ των οποίων 12 «εισαγόμενα».

Στην Μπολόνια, τέλος, ανησυχία προκαλεί μια νέα εστία μόλυνσης σε οίκο ευγηρίας, με 15 νοσηλευτές και γιατρούς, και 12 ασθενείς, οι οποίοι διαγνώστηκαν θετικοί στο ειδικό τεστ για την ανίχνευση του ιού.

Προς παράταση η κατάστασης έκτακτης ανάγκης

Όπως όλα δείχνουν, προέκυψε μερική αλλαγή στα σχέδια της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε. Σύμφωνα με τον Τύπο, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση της επιδημίας κορονοϊού, πρόκειται όντως να παραταθεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, όπως είχε διαρρεύσει πριν από δυο εβδομάδες.

Η σχετική απόφαση, όμως, δεν ελήφθη κατά το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, όπως πίστευαν πολλοί σχολιαστές. Ο Ιταλός πρωθυπουργός, όπως όλα δείχνουν, προτιμά να λάβει το σχετικό «ελεύθερο» από το κοινοβούλιο, έπειτα από αναλυτική συζήτηση επί του θέματος, λίγο πριν από την αρχή των θερινών διακοπών.

Με τον τρόπο αυτό, σκοπεύει να περιορίσει τις κριτικές της συντηρητικής αντιπολίτευσης, η οποία μέχρι τώρα τον κατηγορεί ότι λαμβάνει όλες τις αποφάσεις για την αντιμετώπιση της επιδημίας, χωρίς να ζητά την άποψη και τη συμβολή της Βουλής και της Γερουσίας.

«Δεν έχουμε αφήσει πίσω μας όλη αυτή την υπόθεση. Η παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης θα επισημοποιηθεί έπειτα από ψήφο του κοινοβουλίου», δήλωσε και ο Ιταλός υπουργός Υγείας, Ρομπέρτο Σπεράντσα.

Η κυβέρνηση Κόντε, τέλος, όπως και οι διάφορες περιφέρειες της χώρας, συνεχίζουν να απευθύνουν εκκλήσεις στους πολίτες να φορούν πάντα προστατευτικές μάσκες σε κλειστούς χώρους, αλλά και σε ανοικτούς, όταν υπάρχει συνωστισμός, για να μην αναγκαστούν να λάβουν νέα, αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα.

ΠΗΓΗ: cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.