ΕΟΔΥ: 35 νέα κρούσματα - Επιστρέφει στην ενημέρωση για τον κορονοϊό ο Νίκος Χαρδαλιάς

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 35 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση τα 13 κρούσματα κορονοϊού προέρχονται από τις πύλες εισόδου.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 35 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3939, εκ των οποίων το 54.9% άνδρες αφορά άνδρες.

1069 (27.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2035 (51.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

14 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 3 (21.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 78.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 123 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. 62 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Επιστρέφει στην ενημέρωση για τον κορονοϊό ο Νίκος Χαρδαλιάς

Όπως ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, επανέρχεται η ενημέρωση για τον κορονοϊό σε εβδομαδιαία βάση και αποκλειστικά για διαχειρισιακά θέματα που αφορούν στα επιχειρησιακά ζητήματα του ιού. Η ενημέρωση θα γίνεται κάθε Τρίτη στις 18:00, στο νέο συντονιστικό κέντρο επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Σήμερα, έγιναν γνωστά δύο κρούσματα κορωνοϊού σε νησιά. Το ένα είναι ένας 73χρονος άνδρας στη Μύκονο, ο οποίος εντοπίστηκε από έλεγχο στις πύλες εισόδου. Το άλλο πρόκειται για γυναίκα στη Ρόδο. Η 78χρονη έφτασε στο νησί μέσω τρίτης χώρας και υποβλήθηκε σε τεστ. Η γυναίκα αισθάνθηκε αδιαθεσία μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και εκεί διαγνώσθηκε θετική.


NEWSROOM themaygeias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.