Γώγος: Αν φτάσουμε τα 50 κρούσματα κορονοϊού, θα έχουμε θέμα - Τι δήλωσε για το άνοιγμα του τουρισμού

Για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού αλλά και τα εισαγόμενα περιστατικά με το άνοιγμα του τουρισμού μίλησε ο λοιμωξιολόγος, Χαράλαμπος Γώγος.
Ο κ. Γώγος, αναφορικά με την καταγραφή αρκετών κρουσμάτων σε ημερήσιο επίπεδο τόνισε πως «ήταν σίγουρο ότι θα αυξηθεί ο αριθμός, ειδικά των εισαγόμενων κρουσμάτων» και πρόσθεσε για το πότε θα σημάνει συναγερμός στις υγειονομικές αρχές:

«Εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως τη διασπορά σε όλη τη χώρα. Αν για παράδειγμα βρεθούν 12 κρούσματα στην περιοχή του Εχίνου είναι θέμα, αλλά ξέρουμε που είναι, ξέρουμε τα μέτρα, μπορούμε να το περιορίσουμε. Ο αριθμός των κρουσμάτων που θα διασπαρεί είναι το σημαντικό. Πάνω από 50 (κρούσματα) πάντως, είναι θέμα. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε διαφορετικά».

Για το άνοιγμα του τουρισμού και τον έλεγχο των τουριστών υπογράμμισε πως «ο σχεδιασμός που έχει γίνει είναι εξαιρετικός και το όλο εγχείρημα στο χαρτί έχει σχεδιαστεί πάρα πολύ καλά, αλλά η εφαρμογή του στην πράξη είναι αρκετά δύσκολη και πολύπλοκη» ενώ για την περίπτωση εισαγωγής πολλών κρουσμάτων στη χώρα επεσήμανε:

«Αν έχουμε μια πτήση που φέρνει 20 κρούσματα, αυτόματα η πόλη που έρχεται μετατρέπεται σε "κόκκινη"».


Πηγή: athensvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.