Τηλεδιάσκεψη υπό τον Μητσοτάκη για τον κορονοϊό, με Τσιόδρα, Χαρδαλιά, Κικίλια

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιείται αυτή την ώρα για τον κορονοϊό υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκος Μητσοτάκη.

Σε αυτή συμμετέχουν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο Νίκος Χραδαλιάς, ο Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο Κίμων Δρακόπουλος.



Πέτσας: Αν χαλαρώσουμε, θα το πληρώσουμε
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε πως πραγματοποιείται η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τον κορωνοϊό κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών Μάλιστα απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με το αν θα ληφθούν και νέα μέτρα για το κορωνοϊό όπως τοπικά lockdown ο κ.Πέτσας είπε πως η κυβέρνηση είναι σε διαρκή συνεργασία με την ειδική επιτροπή των λοιμωξιολόγων και όταν προτείνουν συγκεκριμένα μέτρα, τότε αυτά λαμβάνονται.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Πέτσας αναφορικά με τον κορωνοϊό είπε: «Η Ελλάδα παραμένει σε πολύ καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση από πολλές άλλες χώρες. Υπάρχει, ωστόσο, αύξηση κρουσμάτων, ιδίως στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, που οφείλεται σε απαράδεκτα φαινόμενα συναθροίσεων, συνωστισμού και χαλάρωσης στην τήρηση των μέτρων ατομικής προφύλαξης.
Μπροστά σε όλα αυτά, η Κυβέρνηση εντατικοποίησε τους ελέγχους.
Συγκεκριμένα, χθες έγιναν από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, την Ελληνική Αστυνομία και την Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή 1.178 έλεγχοι σε όλη την Ελλάδα, διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε 97 περιπτώσεις και επιβλήθηκαν 110 πρόστιμα συνολικού ύψους 26.200 ευρώ.

Επιπλέον, αποφασίστηκε την επέκταση την υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε πολλούς άλλους χώρους. Σε ΔΕΚΟ, τράπεζες, ιατρεία, δημοτικά καταστήματα, καταστήματα τροφίμων και λιανικής, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής, ασανσέρ. Απευθύνει ταυτόχρονα ισχυρή σύσταση για την χρήση της σε όλους τους κλειστούς χώρους.

Και μια υπενθύμιση. Αυτό το καλοκαίρι είναι αλλιώς. Λέμε όχι στο συνωστισμό.
Δεν γινόμαστε λιγότερο άνθρωποι, αν αποφεύγουμε αυτή την περίοδο τις κοινωνικές συναθροίσεις.
Κρατάμε αποστάσεις, αλλά αγαπάμε το ίδιο, φίλους και γνωστούς, που συναντάμε μετά από καιρό. Τηρούμε σχολαστικά τις συστάσεις των ειδικών.
Κερδίσαμε την πιο δύσκολη μάχη, όχι ακόμη τον πόλεμο. Αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε».

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.