Τα ενεργά κρούσματα σε Αττική και Θεσσαλονίκη - Αύξηση των κρουσμάτων στα μεγάλα αστικά κέντρα

Ανησυχία για τα αστικά κέντρα. 145 ενεργά κρούσματα κορονοϊού στην Αττική - 66 στη Θεσσαλονίκη - 596 στενές επαφές σε απομόνωση.
Διευκρινίσεις για τα ενεργά κρούσματα στην Αττική παρείχε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού. Συγκεκριμένα ο κ. Χαρδαλιάς έκανε λόγο για 145 ενεργά κρούσματα COVID-19 στην Αττική. Εξ αυτών, τα 36 νοσηλεύονται σε διάφορα νοσοκομεία της Αττικής, ενώ τα 109 βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Το 72% των ενεργών κρουσμάτων εντοπίζεται σε τρεις συγκεκριμένες περιφερειακές ενότητες, συμπεριλαμβανομένου και του κέντρου της Αθήνας. Επίσης 596 στενές επαφές των 145 ενεργών κρουσμάτων βρίσκονται σε απομόνωση.

«Κάνουμε συχνές ιχνηλατήσεις σε κάθε επίπεδο, ώστε κανένα κρούσμα να μη λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά σε σχέση με τον ιό. Τα κρούσματα που καταγράφονται είναι πλήρως διαχειρίσιμα. Έχουμε πλήρη εικόνα για όλη τη χώρα. Αυτό που πρέπει να φροντίσουμε είναι ο όγκος των κρουσμάτων να μη γίνει τέτοιος που να μην μας επιτρέπει να συνεχίσουμε τις σωστές ιχνηλατήσεις» υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Όσο για τη Θεσσαλονίκη, όπου και εκεί υπάρχει μεγάλη ανησυχία τα ενεργά κρούσματα είναι 66. Από αυτά μόλις τα οκτώ νοσηλεύονται και τα υπόλοιπα βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

«Όχι πανικός αλλά όχι και εφησυχασμός» είπε ο κ. Χαρδαλιάς για τα εγχώρια κρούσματα. «Η αύξηση των κρουσμάτων σε μεγάλα αστικά κέντρα αποδεικνύει ότι ο ιός είναι εδώ. Τηρούμε πιστά τους κανόνες προστασίας και υγιεινής ενώ αποφεύγουμε συναθροίσεις», τόνισε. «Τα κρούσματα που υπάρχουν είναι πλήρως διαχειρίσιμα» 
σημείωσε.

newsroom themaygeias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.