ΕΟΔΥ: Στα αστικά κέντρα και πάλι τα κρούσματα

Μεγάλο είναι πάλι το ποσοστό των κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφηκαν τις 24 ώρες στην Ελλάδα στην Αττική και την Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ την τελευταία ημέρα βεβαιώθηκαν 27 κρούσματα κορονοϊού στην χώρα, 31 λιγότερα από χθες. Το ανησυχητικό ωστόσο είναι ότι στα μεγάλα αστικά κέντρα τα κρούσματα παραμένουν πολλά.

Από τη μια, στην Αττική το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 8 κρούσματα, ενώ ακόμη 5 στην Θεσσαλονίκη. 
Μάλιστα, τα εισαγόμενα που καθημερινά αποτελούν την πλειοψηφία των κρουσμάτων, ανέρχονται σε μόλις 9 την τελευταία ημέρα. 
Από αυτά τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας και τα υπόλοιπα 5 προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα, δύο εντοπίστηκαν στα Γρεβενά, ένα στην Ξάνθη, ένα στη Καστοριά και ένα στη Πάρο.
Αναλυτικά η κατανομή των 27 κρουσμάτων:

τέσσερα (4) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
πέντε (5) εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
οκτώ (8) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής
πέντε (5) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Γρεβενών,
ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης,
ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς
ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Πάρου

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 27 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.910, εκ των οποίων το 54,7% αφορά άνδρες.

1.051 (26,9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.024 (51,8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. Τρεις (23,1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 76,9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 123 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος, ενώ έχουμε 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. 62 (32,1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95,9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.


NEWSROOM themaygeias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.