Σε υψηλά επίπεδα, ξανά, τα κρούσματα κορονοϊού σε Αττική και Θεσσαλονίκη


Σε υψηλά επίπεδα παραμένουν τα κρούσματα κορονοϊού στα μεγάλα αστικά κέντρα, γεγονός που δεν μπορεί παρά να προκαλεί ανησυχία.
Συγκεκριμένα, από τα νέα 58 κρούσματα κορονοϊού που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ, τα 34 είναι εισαγόμενα, με τα 28 να εντοπίζονται στις πύλες εισόδου της χώρας και τα υπόλοιπα 6 κατόπιν ελέγχων που έγιναν αυτοβούλως από ξένους πολίτες.

Όσον αφορά στη γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων εντός της χώρας, τα δεδομένα παραμένουν ανησυχητικά για τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Αυτό γιατί 8 κρούσματα δηλώθηκαν στην περιφερειακή ενότητα Αττικής και 7 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης.

Ο χάρτης κατανομής κρουσμάτων κορονοϊού

Επίσης, 3 κρούσματα βεβαιώθηκαν στην περιφερειακή ενότητα Λέσβου, 2 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης και από 1 κρούσμα καταγράφηκε στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας, την περιφερειακή ενότητα Κοζάνης, την περιφερειακή ενότητα Αρτας και την περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα

Σήμερα ανακοινώνουμε 58 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 28 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.883, εκ των οποίων το 54,7% αφορά άνδρες.

13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 58 έτη. Τρεις (23,1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 76,9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 122 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος, ενώ έχουμε 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. 62 (32,1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95,9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

NEWSROOM themaygeias

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.