Σούπερ μάρκετ: Η εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων στο Υπουργείο Υγείας - Τι είχαν προτείνει για τα πρόστιμα

Υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα στα σούπερ μάρκετ για τον κορονοϊό είναι εργαζόμενοι και καταναλωτές.
Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ, το μέτρο τίθεται σε ισχύ από αύριο, Σάββατο 18 Ιουλίου 2020.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η συζήτηση για την υποχρεωτική χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους ήταν έντονη. Τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται, εντείνοντας τον προβληματισμό των ειδικών για τη διασπορά του επικίνδυνου ιού χώρα.

Στο εσωτερικό της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, η Επιτροπή είχε καταλήξει μόλις τις προηγούμενες ημέρες στην πρόταση για την υποχρεωτική χρήση της μάσκας στα σούπερ μάρκετ όλης της χώρας. Τόσο από τους εργαζόμενους όσο και από τους καταναλωτές. Ειδικά για τους εργαζόμενους η χρήση μάσκας για τον κορωνοϊό θα ήταν υποχρεωτική ανεξάρτητα από το τμήμα που δούλευαν. Υπενθυμίζεται ότι όταν ξεκίνησε η άρση μέτρων για τον κορωνοϊό, υπήρχε ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ και υποχρεωτική χρήση για τους εργαζόμενους σε τμήματα με νωπά προϊόντα (π.χ κρέατα, ψάρια, λαχανικά, φρούτα κ.λπ).

ΣΧΕΤΙΚΑ:

Μάλιστα, η Επιτροπή έχει καταλήξει στην πρόταση η υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας στα σούπερ μάρκετ να μη συνοδεύεται από πρόστιμο, το οποίο θα επιβάλλεται στους καταναλωτές οι οποίοι δεν συμμορφώνονται, αλλά, είτε εντοπισθεί καταναλωτής χωρίς μάσκα είτε εργαζόμενος χωρίς μάσκα σε σούπερ μάρκετ, το πρόστιμο να επιβαρύνει την ίδια την επιχείρηση και στις δύο περιπτώσεις.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η Επιτροπή έχει επίσης υποβάλλει τη σκέψη του screening στις εισόδους των σούπερ μάρκετ, προκειμένου να μην επιτρέπεται η είσοδος σε καταναλωτές οι οποίοι δεν φορούν μάσκα.


Πηγή: athensvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.