ΠΟΥ: Νέα ημερήσια αύξηση ρεκόρ των κρουσμάτων κορονοϊού σήμερα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κατέγραψε ημερήσια αύξηση ρεκόρ των κρουσμάτων της επιδημίας του κορονοϊού σήμερα κατά 212.326.
Οι μεγαλύτερες αυξήσεις προέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Βραζιλία και την Ινδία, σύμφωνα με τον ημερήσιο απολογισμό https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/situation-reports.

Το προηγούμενο ημερήσιας αύξησης κρουσμάτων είχε καταγραφεί στις 28 Ιουνίου (+189.077).

Οι θάνατοι παρέμειναν σχετικά σταθεροί στους 5.000 περίπου.

Σύμφωνα με απολογισμό του Reuters, ο αριθμός των κρουσμάτων παγκοσμίως ξεπέρασε χθες τα 11 εκατομμύρια, ξεπερνώντας άλλο ένα όριο στην εξάπλωση της επιδημίας που έχει σκοτώσει περισσότερο από μισό εκατομμύριο ανθρώπους μέσα σε επτά μήνες.

Τερματίζει τις δοκιμές της υδροξυχλωροκίνης και του Lopinavir/Ritonavir ο ΠΟΥ


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι τερματίζει τις κλινικές δοκιμές του σχήματος Solidarity για τα φάρμακα υδροξυχλωροκίνη και Lopinavir/Ritonavir.

Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των δοκιμών του σχήματος Solidarity έδειξαν ότι η υδροξυχλωροκίνη και το αντιρετροϊκό Lopinavir/Ritonavir κατά του HIV «δείχνουν περιορισμένη ή καθόλου μείωση της θνητότητας νοσηλευομένων ασθενών της Covid-19».

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι η απόφαση τερματισμού των δοκιμών αφορά μόνο τις δοκιμές επί νοσηλευομένων ασθενών και δεν αφορά άλλες έρευνες όπου τα σκευάσματα χρησιμοποιούνται σε μη νοσηλευόμενους ασθενείς ή ως προφύλαξη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.