Κορονοϊός: Ασθενείς από 16 ετών στον Ευαγγελισμό. Έως 6 περιστατικά σε κάθε εφημερία

Αυξάνονται δραματικά οι νοσηλευόμενοι κάθε ηλικίας στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας

Γεμίζουν μέρα με την ημέρα οι κλίνες covid-19 που διαθέτει το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, ο Ευαγγελισμός. Άλλωστε, σύμφωνα με το ethnos.gr, σε κάθε εφημερία (σ.σ.: το νοσοκομείο εφημερεύει μέρα παρά μέρα) γίνονται κατά μέσο όρο 5 - 6 εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό. Και βέβαια αξιοσημείωτο είναι ότι οι περισσότεροι είναι νέοι σε ηλικία από 16 ετών ενώ υπάρχουν ασθενείς που νοσηλεύονται και φθάνουν και τα 102, περιγράφουν πηγές στο ethnos.gr
Γι' αυτό άλλωστε και ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευόμενων στον Ευαγγελισμό είναι τα 48 έτη.
Εξάλλου, οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες προστατεύονται πια από τον κορονοϊό, με συνέπεια ο λεγόμενος και ως «αόρατος εχθρός» να βρίσκει εύφορο έδαφος στους νέους ανθρώπους. Είναι άλλωστε εκείνοι που χαλάρωσαν δεόντως το καλοκαίρι με αποτέλεσμα να μη δείχνουν και τη δέουσα προσοχή. Με την επιστροφή τους από τις διακοπές, εκδηλώνουν συχνά συμπτώματα και καταλήγουν στο νοσοκομείο.

Οι νοσηλείες

Πάντως, ακριβώς επειδή οι ηλικίες των νοσούντων είναι μικρότερες πια, δεν υπάρχουν πολλοί ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Ενδεικτικό είναι ότι στις κλίνες ΜΕΘ του Ευαγγελισμού νοσηλεύονται μόνο 3 ασθενείς με covid-19. Στις απλές κλίνες, πάντως, όπως περιγράφουν καλά γνωρίζοντες στο ethnos.gr, σήμερα νοσηλεύονται νέα παιδιά από 16 ετών μέχρι και 25 χωρίς υποκείμενα νοσήματα, ενώ μεταξύ των νοσηλευόμενων είναι και γυναίκα ασθενής 102 ετών.

Ο φόβος των ειδικών και αλλά και των υγειονομικών αρχών ότι θα συνεχισθεί η αύξηση των κρουσμάτων σε νέους ανθρώπους, οδηγεί και το υπουργείο Υγείας στο να προετοιμάσει κλίνες covid-19 σχεδόν στα περισσότερα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας. Άλλωστε η πρωτεύουσα έχει μέχρι σήμερα το αρνητικό ρεκόρ των περισσότερων νέων κρουσμάτων. Χαρακτηριστικό είναι ότι την Πέμπτη 27 Αυγούστου κατεγράφησαν 107 νέα κρούσματα στην Αττική.

Με βάση την τελευταία έκθεση του ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό, σήμερα ο μέσος όρος ηλικίας των νέων κρουσμάτων είναι τα 39 έτη. Και από την αρχή όμως της πανδημίας, στη χώρα μας σχεδόν τα μισά περιστατικά κορονοϊού αφορούν σε νέους ανθρώπους, από 18 έως 39 ετών.

Ειδικότερα, από το σύνολο των 9.531 κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί, τα 4.068 δηλαδή ποσοστό 45,3%, αφορούν σε άτομα από 18 έως 39 ετών. Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι με βάση πρόσφατη καταγραφή του παρατηρητηρίου covid-19 που έχει δημιουργηθεί από την κυβέρνηση, πριν από λίγες ημέρες ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων ήταν τα 36 έτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.