Έσπασαν την καραντίνα και ταξίδεψαν από Πάτμο για Πειραιά - Συνελήφθησαν τρεις 26χρονοι

Τρεις νεαροί που έσπασαν την καραντίνα του κορoνοϊού και ταξίδεψαν με το πλοίο από την Πάτμο για τον Πειραιά συνελήφθησαν από άνδρες του Λιμενικού.


Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις νεαροί 26 χρονών είχαν πραγματοποιήσει μοριακό τεστ κορoνοϊού στο νησί των Δωδεκανήσων, με την οδηγία των τοπικών φορέων να αναφέρει πως πρέπει να μπουν σε προληπτική καραντίνα μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα. Εκείνοι, αψήφησαν τις οδηγίες των αρμοδίων, ταξίδεψαν προς τον Πειραιά και κατά την διάρκεια του ταξιδιού κάποια από τα τεστ βγήκαν θετικά.

Στην παρέα, μάλιστα, υπήρχε και ένα τέταρτο άτομο, το οποίο παρέμεινε εμπύρετο στην Πάτμο. Με την άφιξη του πλοίου στον Πειραιά, λιμενικοί που είχαν ενημερωθεί για το ταξίδι των τριών νέων, τους συνέλαβαν και εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία.

Υπενθυμίζουμε πως το πρόστιμο για τους παραβάτες που σπάνε την καραντίνα λόγω κορωνοϊού, επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Το νέο μήνυμα Μητσοτάκη στους εκδρομείς: «Μετά την επιστροφή προσέχουμε διπλά»

Νέο μήνυμα έστειλε νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω twitter ζητώντας από τους νέους και τις νέες να δείξουν υπευθυνότητα κατά την επιστροφή τους από τις καλοκαιρινές διακοπές, βάζοντας «φρένο» στην πανδημία του κορονοϊού.

«Μπορεί για λίγο να αψήφησες τα μέτρα προστασίας και να ξέχασες τον κορονοϊό. Κάνε όμως έστω και τώρα τη διαφορά: μην γίνεις υπεύθυνος για το επόμενο κρούσμα. Μετά την επιστροφή, προσέχουμε διπλά και σταματάμε εδώ τη διασπορά: μοιραζόμαστε αναμνήσεις, όχι τον ιό», τόνισε στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός η οποία συνοδεύεται από ένα βίντεο διάρκειας ενός λεπτού.
Η νέα ανάρτηση Μητσοτάκη για τον κορονοϊό
Λίγο αργότερα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων έκανε retweet στην ανάρτηση του πρωθυπουργού γράφοντας: «Οι νέοι μας θα κάνουν τώρα την διαφορά! Μοιραζόμαστε αναμνήσεις, όχι τον ιό».

Δειγματοληπτικά τεστ στα λιμάνια Πειραιά και Ραφήνας

Ήδη το βλέμμα των ειδικών στρέφεται πλέον στην επόμενη εβδομάδα όπου και αναμένεται να επιστρέψει ένας μεγάλος αριθμός από τους εκδρομείς του Αυγούστου, από τη συμπεριφορά των οποίων θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό η πορεία του ιού στην χώρα μας. Γι' αυτόν τον λόγο από το πρωί η Περιφέρεια Αττικής πραγματοποιεί δειγματοληπτικά τεστ σε ταξιδιώτες που επιστρέφουν από τις διακοπές, στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.