Λάρισα: Αρνητικά τα δείγματα 65 γιατρών και νοσηλευτών του Γενικού Νοσοκομείου

Αρνητικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν 65 γιατροί και νοσηλευτές του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, είδηση που προκάλεσε ιδιαίτερη ανακούφιση μετά τον εντοπισμό επτά θετικών δειγμάτων στο ΓΝΛ και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας την εβδομάδα που πέρασε.
Η τοπική ιστοσελίδα Onlarisa.gr, αναφέρει επίσης πως αρνητικός στον κορονοϊό είναι και ο γιατρός του Περιφερειακού Ιατρείου Αμπελώνα.

Με αντίστοιχο ενδιαφέρον αναμένονται και τα αποτελέσματα των εξετάσεων των γιατρών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή ανακοινώθηκε πως όλοι οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας θα πρέπει να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε τεστ για τον κορονοϊό μετά το τέλος της καλοκαιρινής άδειάς τους, με στόχο να συγκρατηθεί η μετάδοση του ιού σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας.

Με απόφαση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, απεστάλη προς όλες τις υγειονομικές δομές της χώρας (νοσοκομεία, κέντρα υγείας, ΤΟΜΥ) εγκύκλιος, σύμφωνα με την οποία θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε μοριακό έλεγχο (PCR) όλοι οι υγειονομικοί υπάλληλοι (γιατροί, νοσηλευτές, λοιπό προσωπικό) που επιστρέφουν από κανονική άδεια.

Οι εξετάσεις θα διενεργούνται δωρεάν στα κατά τόπους νοσοκομεία, όπου λειτουργεί μηχάνημα PCR.
Οι ενδονοσοκομειακές συρροές κρουσμάτων κορονοϊού προκαλούν έντονη ανησυχία στις Αρχές.

NEWSROOM themaygeias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.