Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Αυξημένα τα δρομολόγια από σήμερα - Τι να προσέχετε

Αυξημένα είναι από σήμερα τα δρομολόγια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.
Οι επιβάτες οφείλουν να τηρούν τις αναγκαίες αποστάσεις ώστε να μην προκαλείται συνωστισμός.

Η χρήση μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι υποχρεωτική, σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση που το επιβατικό κοινό εξυπηρετείται σε αυτόματα μηχανήματα ή εκδοτήρια, συνιστάται η χρήση χρεωστικών/πιστωτικών καρτών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΑΣΑ, κατά τις ώρες αιχμής, οι χρονοαποστάσεις στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό θα διαμορφωθούν στα 6 λεπτά και στη γραμμή 1 (ΗΣΠΑ) στα 7 λεπτά.

Επίσης, όσον αφορά στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, θα αυξηθεί ο αριθμός των δρομολογημένων οχημάτων, κατά τις ώρες αιχμής.

Για την απρόσκοπτη εφαρμογή του έκτακτου προγράμματος των δρομολογίων, το ποσοστό του συνολικού αριθμού οδηγών του ΟΑΣΑ που θα κάνουν χρήση της θερινής άδειας τον Αύγουστο, δεν θα υπερβεί το 20%.

Τα μέτρα για αποφυγή του συνωστισμού

Τα μέτρα που ελήφθησαν για αποφυγή συνωστισμού στα Μέσα είναι τα εξής:

Από το βράδυ της Πέμπτης ξεκίνησε ήδη ανάκληση αδειών του προσωπικού. Οι άδειες σε ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ θα περιοριστούν στο 20% κατά τη διάρκεια του μηνός Αυγούστου.

Οι φορείς θα εκτελούν από σήμερα ειδικό προσαρμοσμένο πρόγραμμα ώστε να αυξηθούν οι συχνότητες στους συρμούς, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ και να διευκολυνθεί στο μέγιστο δυνατό η μετακίνηση του επιβατικού κοινού.

NEWSROOM themaygeias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.