Πρύτανης ΕΚΠΑ: Ερωτήματα για το άνοιγμα των σχολείων

Ερωτήματα για το κατά πόσον μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου έθεσε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ και καθηγητής Ιατρικής Αθανάσιος Δημόπουλος, δεδομένης της επιδημιολογικής εικόνας που διαμορφώνεται το τελευταίο διάστημα.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Δημόπουλος τόνισε πως αυτή τη στιγμή έχουμε ένα αυξημένο ιικό φορτίο, ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα.

«Έχουμε ένα αυξημένο ιικο φορτίο, ιδιαιτέρα στα μεγάλα αστικά κέντρα, είναι θετικό το γεγονός ότι τα νούμερα είναι μεν τριψήφια αλλά δεν έχουμε εκθετική αύξηση σε αυτή τη φάση, αλλά παρόλα αυτά έχουμε σημαντικό επιπολασμό που δημιουργεί ερωτήματα για το κατά πόσον θα μπορέσουν τα σχολεία να αρχίσουν στις 7 Σεπτεμβρίου με ασφάλεια» τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος, παραπέμποντας, ωστόσο, στις όποιες αποφάσεις θα ανακοινώσει η Νίκη Κεραμέως τη Δευτέρα το απόγευμα.

«Σίγουρα λαμβάνονται υπόψιν όλα τα δεδομένα, ακόμα και αυτά που θα προκύψουν το Σαββατοκύριακο» είπε ο κ. Δημόπουλος.

Εξήγησε δε, πως «θα ήθελε κανείς από την ολοκλήρωση της επιστροφής των εκδρομέων στο τέλος Αυγούστου να υπάρχουν μια ή δύο εβδομάδες που θα λειτουργήσουν ως buffer, δηλαδή να μην έχουμε μεγάλη κινητικότητα, επομένως ασυμπτωματικά άτομα να πάψουν να μεταδίδουν».

Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει πως τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου, με αυστηρά μέτρα ασφαλείας για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό πως η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί την εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων για μάσκες από το νηπιαγωγείο μέχρι το λύκειο ενώ παράλληλα θα γίνονται και διαφορετικά διαλείμματα ανά τάξη.

Ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί και στον καθαρισμό των σχολείων –τόσο κατά τη λειτουργία τους όσο και μετά το πέρας των μαθημάτων- ενώ παράλληλα θα υπάρχουν και αντισηπτικά σε όλα τα σχολεία.

Οι τελικές αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας θα ανακοινωθούν το απόγευμα της Δευτέρας από τη Νίκη Κεραμέως.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.