Χαρδαλιάς: Επείγουσα ανακοίνωση για τη μουσουλμανική εορτή της Ασούρα την Κυριακή

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ζητά την τήρηση όλων των μέτρων κατά του κορονοϊού που προβλέπονται σε θρησκευτικές τελετές κατά τη μεγαλύτερη εορτή των Σιιτών Μουσουλμάνων αύριο, Κυριακή.
Επείγουσα ανακοίνωση για την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων κατά του κορονοϊού εξέδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας για την αυριανή μουσουλμανική (σιιτική) εορτή της Ασούρα.

Συγκεκριμένα ο κ. Χαρδαλιάς υπενθυμίζει τις αποφάσεις για τους όρους λειτουργίας ευκτήριων οίκων για την προστασία από τον κορονοϊό, την υποχρεωτική χρήση μάσκας και την απαγόρευση κάθε θρησκευτικής πομπής.

Παράλληλα τονίζει ότι απαγορεύεται ρητά η πραγματοποίηση προσευχών ή θρησκευτικών τελετών ή θρησκευτικής πομπής σε δημόσιους χώρους.

Η ανακοίνωση του κ. Χαρδαλιά έχει ως εξής:

«Ενόψει του εορτασμού της Ασούρα, της μεγαλύτερης εορτής των Σιιτών Μουσουλμάνων την Κυριακή 30/8/2020, ευχόμαστε χρόνια πολλά και υπενθυμίζουμε ότι τα σχετικά θρησκευτικά καθήκοντα θα πραγματοποιηθούν, όπως ισχύει για όλους, σύμφωνα με όσα προβλέπονται:
  • Στην ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ.34060, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει (όροι λειτουργίας ευκτήριων οίκων για την προστασία από τον κορονοϊό)
  • Στην ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ. 50176 (υποχρεωτική χρήση μάσκας)
  • Στην ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ. 50451 (απαγόρευση θρησκευτικής πομπής).
Απαγορεύεται ρητά η πραγματοποίηση προσευχών ή θρησκευτικών τελετών ή θρησκευτικής πομπής σε δημόσιους χώρους».
newsroom

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.