Πατούλης: Το στοίχημα του καλοκαιριού δεν είναι να έχουμε πολλούς, αλλά υγιείς τουρίστες

Την ανάγκη αυστηρής τήρησης των υγειονομικών μέτρων προστασίας από την πανδημία, προκειμένου να παραμείνει η χώρα μας ένας ασφαλής τουριστικός προορισμός, υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, στην τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε το υπουργείο Τουρισμού με θέμα τη διαμόρφωση πρότασης αξιοποίησης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης στον τομέα του τουρισμού.
Στην τηλεδιάσκεψη τοποθετήθηκαν ο υπουργός Τουρισμού, Χ. Θεοχάρης, ο υφυπουργός Τουρισμού, Μ. Κόνσολας, η γγ του υπουργείου Τουρισμού, Β. Λοϊζου, οι περιφερειάρχες Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός και Πελοποννήσου, Π. Νίκας, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δ. Παπαστεργίου, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος σε θέματα Τουρισμού, Θ. Κουτσογιαννόπουλος, αντιπεριφερειάρχες από όλη τη χώρα, εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας κ.ά.

«Το φετινό καλοκαίρι δεν επικεντρωνόμαστε στον αριθμό των τουριστών που θα επισκεφθούν τη χώρα μας αλλά στο να επιστρέψουν υγιείς στη χώρα τους», ανέφερε ο κ. Πατούλης. Σημείωσε πως «χάρη στα αποτελέσματα που επιδείξαμε ως κοινωνία και υγειονομικό σύστημα, ο ελληνικός τουρισμός υγείας κατάφερε να κατακτήσει τα εχέγγυα που απαιτεί διεθνώς ο τουρισμός υγείας» και ζήτησε τη συνέχιση της αποτελεσματικής επαγρύπνησης.

Ο κ. Πατούλης τόνισε ότι στην Αττική, λόγω των αυστηρών μέτρων που ελήφθησαν έγκαιρα, «μετά από συνεχείς συστάσεις και μέτρα που έλαβε και η Περιφέρεια, δεν υπήρξε ούτε ένας θάνατος στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, σε αντίθεση με πολλές ευρωπαϊκές χώρες».

Επίσης, επανέλαβε την πρόθεσή του να δημιουργηθεί στην Αττική ένα χωριό Υγείας, Ευεξίας και Ελληνικής Φιλοξενίας, που θα επιτρέπει στον επισκέπτη να γνωρίσει την αυθεντική ελληνική φιλοξενία μέσα από δραστηριότητες ευεξίας και εκπαίδευσης για τη μακροβιότητα και την ψυχοσωματική υγεία, στο πλαίσιο και του στρατηγικού στόχου της Περιφέρειας για τη Βιώσιμη Πράσινη Ανάπτυξη.

Τέλος, αναφερόμενος στη μεγάλη ηλιοφάνεια που έχει η χώρα μας επισήμαινε ότι της επιτρέπει να γίνει 12μηνος τουριστικός προορισμός και χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό που ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων, το οποίο θα δώσει το Ταμείο Ανάκαμψης, θα διατεθεί για την ενίσχυση του τουριστικού κλάδου που έχει πληγεί.


Newsroom

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.