Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Τι ισχύει για τη χρήση μάσκας στα παιδιά

Νέες συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τα παιδιά στην εποχή της πανδημίας του κορονοϊού


Τα παιδιά από την ηλικία των 12 ετών θα πρέπει να φορούν προστατευτική μάσκα στις ίδιες περιπτώσεις και υπό τις ίδιες συνθήκες που είναι υποχρεωτική και για τους ενήλικες, τονίζει για μία ακόμη φορά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Στο έγγραφο με τις αναθεωρημένες συστάσεις του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας «συστήνεται η χρήση μάσκας από τα παιδιά άνω των 12 ετών» ιδίως όταν δεν είναι εφικτό να τηρηθεί απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου από άλλους ανθρώπους και εφόσον υπάρχει ευρεία διάδοση του νέου κορονοϊού στη συγκεκριμένη ζώνη.

Ελπίζουμε να κρατήσει λιγότερο από την ισπανική γρίπη

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, ανέφερε ότι ελπίζει η πανδημία του κορονοϊού να διαρκέσει λιγότερο από εκείνη της ισπανικής γρίπης, που κράτησε δύο χρόνια και στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους.

ΠΟΥ: Επικίνδυνη η προσπάθεια επίτευξης φυσικής ανοσίας της αγέλης«Ελπίζουμε να τελειώσουμε με αυτήν την πανδημία σε λιγότερο από δύο χρόνια. Κυρίως, αν μπορούμε να ενώσουμε τις προσπάθειές μας και χρησιμοποιώντας στο μέγιστο βαθμό τα διαθέσιμα εργαλεία μας. Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να έχουμε και άλλα εργαλεία, όπως τα εμβόλια και πιστεύω ότι μπορούμε να βάλουμε ένα τέλος σε μικρότερο διάστημα από εκείνο της γρίπης του 2018», είπε ο Γκεμπρεγέσους στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, μιλώντας για την πανδημία του κορονοϊού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.