Γώγος: Πρέπει να ληφθούν και άλλα μέτρα για τον κορονοϊό μέσα στην εβδομάδα

Πρέπει να ληφθούν και άλλα μέτρα πριν το Δεκαπενταύγουστο δήλωσε ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ενώ σημείωσε πως ο δείκτης R στην χώρα μας αυτή την στιγμή είναι πάνω από 1.
Όπως ο ίδιος ανέφερε τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα είναι απαραίτητα αυτή την στιγμή και ακολουθούνται μετά από πολλά τοπικά lockdown σε αρκετές περιοχές ώστε να προχωρήσουμε με αυτά τα ηπιότερα μέτρα σε σχέση με τα οριζόντια μέτρα που όπως ο ίδιος αποκάλυψε είναι στο τραπέζι και μπορεί να ακολουθήσουν.

Το 2ο βήμα αν η κατάσταση χειροτερέψει
Όπως σημείωσε τα οριζόντια μέτρα είναι η εφαρμογή των μέτρων που ανακοινώθηκαν σήμερα από την κυβέρνηση αλλά για όλη την χώρα μας

Παράλληλα, ένα άλλο περαιτέρω μέτρο που συζητείται όπως ο ίδιος ανέφερε είναι ο περαιτέρω περιορισμός του αριθμού των ανθρώπων που συγκεντρώνεται σε μια περιοχή ενώ ανάλογα την πορεία της επιδημία υπογράμμισε πως υπάρχουν και άλλα μέτρα που φτάνουν σε πιο επώδυνες καταστάσεις.

Αυξήθηκαν οι διασωληνωμένοι και οι νοσηλευόμενοι
Όπως ο κ. Γώγος επεσήμανε οι νοσηλευόμενοι είναι πάνω από 100 και διάσπαρτοι σε όλες τις μονάδες της χώρας μας δηλαδή υπάρχουν παντού στην Θεσσαλονίκη, την Λάρισα, στην Αλεξανδρούπολη κλπ. Επομένως υπάρχει μια έξαρση της νόσου σαφέστατη και με δυναμική επικίνδυνη και πρέπει να προτρέχουμε και όχι να ακολουθούμε τον ιό.

Παράλληλα τόνισε ότι μπήκε η έννοια της υποχρεωτικότητος σε πολλά από αυτά τα μέτρα και προστέθηκαν και άλλα διότι δεν τηρήθηκαν όπως θα έπρεπε και δεν υπήρξε συμμόρφωση που χρειάστηκε και πως το ζητούμενο αυτή την στιγμή είναι η εφαρμογή των μέτρων καθώς και η ετοιμότητα του μηχανισμού να πάει στο plan B.

Σημειώνεται ότι σήμερα ανακοινώθηκαν 126 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 5749, εκ των οποίων το 55.0% αφορά άνδρες.

1473 (25.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2795 (48.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

24 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 63 ετών. 6 (25.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 58.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 129 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 213 θανάτους συνολικά στη χώρα. 70 (32.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.