Μαγιορκίνης: Έτοιμο το εμβόλιο - Ερωτηματικό η αποτελεσματικότητά του

Αισιόδοξος και σίγουρος παρουσιάστηκε ο επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας ιατρικής σχολής ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, αναφερόμενος στην έρευνα για το εμβόλιο του κορονοϊού.
«Αν ήθελα να απαντήσω κυριολεκτικά, ναι, το εμβόλιο το έχουμε βρει απλά δεν ξέρουμε ποιο κάνει καλύτερα τη δουλειά» είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA, ανέφερε «Το πιο πιθανό είναι ότι ένα από αυτά τα εμβόλια θα είναι πολύ αποτελεσματικό και κάποια λιγότερο αποτελεσματικά. Αυτό το εμβόλιο που η Ρωσία αδειοδοτεί, δεν έχει αξιολογηθεί όσων αφορά την αποτελεσματικότητά του. Έχει μικρό αριθμό ατόμων, με τους οποία έχει αξιολογηθεί η ασφάλεια… Δε μπορεί να αδειοδοτηθεί στην Ε.Ε. ή στην Αμερική διότι δεν έχει δεδομένα από αυτό που λέμε κλινική φάση 3».

Όπως ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας έτσι και ο καθηγητής είναι αισιόδοξος ότι το εμβόλιο θα είναι έτοιμο τους επόμενους μήνες. «Όλοι μαζί να περιμένουμε λιγάκι τα εμβόλια, τα οποία θα είναι διαθέσιμα πιστεύω μέχρι τέλος του 2020, αρχές 2021. Όπως και να έχει δε είναι τόσο δραματικό να φοράμε μία μάσκα και να πηγαίνουμε στη δουλειά μας». Υπενθυμίζεται ότι ο κύριος Κικίλιας δήλωσε ότι στην Ελλάδα η πρώτη δόση του εμβολίου θα φτάσει τον Δεκέμβριο.

Σχολεία με μάσκες

Για τα σχολεία επανέλαβε ότι: «η σύσταση για το πώς θα προτείνει η επιτροπή (λοιμωξιολόγων) το άνοιγμα των σχολείων, δεν έχει λυθεί. Υπάρχουν διάφορες φωνές και υπάρχουν και διάφορα σενάρια. Το ένα σενάριο λέει πλήρη κανονικότητα με μάσκες… Νομίζω ότι η πιθανότητα να ανοίξει με πλήρη κανονικότητα χωρίς μάσκες δεν υπάρχει. Οπότε ή πλήρη κανονικότητα με μάσκες ή εκ περιτροπής, πάλι με μάσκες τα μεγάλα παιδιά. Θα δούμε πώς μπορεί να εφαρμοστεί -που θεωρώ ότι είναι δύσκολο να εφαρμοστεί- στα μικρότερα παιδιά. Πάνω από 10 (ετών) και κάτω από 10, εκεί μπαίνει περίπου το όριο».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.