Αισιόδοξος ο Μαγιορκίνης: «Με τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό μπορεί να αναστραφεί η κατάσταση»

Αισιόδοξο μήνυμα έστειλε ο Γκίκας Μαγιορκίνης αναφορικά με την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα.
Τα ολοένα αυξανόμενα κρούσματα του ιού στη χώρα, έχουν θορυβήσει τόσο την κυβέρνηση, όσο και τους επιστήμονες που κάνουν συνεχώς τις προτάσεις τους για τον περιορισμό της πανδημίας στην Ελλάδα. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, ανέφερε ότι η κατάσταση είναι ανησυχητική, μπορεί ωστόσο να ανατραπεί.

«Μπορεί να αναστραφεί η κατάσταση»

«Είναι μία κατάσταση οριακή, νομίζω ότι με τα μέτρα που προτάθηκαν όμως μπορεί να αναστραφεί», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ για τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκε σήμερα, ο κ. Μαγιορκίνης σημείωσε ότι είναι διαφορετικό να συγκεντρώνεται κόσμος έξω στις πλατείες και διαφορετικό σε ένα κλειστό μαγαζί.

«Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του συνωστισμού είναι διαφορετικά. Η δυναμική της υπερμετάδοσης πέφτει. Είναι λιγότερο επικίνδυνο από αυτό που συνέβαινε. Θεωρώ ότι θα έχουν αποτελεσματικότητα τα μέτρα. Ήδη βλέπουμε μια αποτελεσματικότητα».

«Μακρινό σενάριο τα SMS»


Όσον αφορά την επαναφορά των SMS, ο καθηγητής Υγιεινής τόνισε ότι είναι ένα μακρινό σενάριο, ομοίως και το τοπικό γενικευμένο lockdown, όπως αυτό που είχε επιβληθεί στον Εχίνο της Ξάνθης.


Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.