Κεραμέως: Απουσία για τους μαθητές χωρίς μάσκα

Απουσία θα παίρνουν οι μαθητές οι οποίοι δεν φορούν μάσκα στο σχολείο σύμφωνα με την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.
Όπως είπε η υπουργός μιλώντας στο Μega, «Η χρήση της μάσκας είναι ασφαλής και εκτός από ασφαλής είναι ένα πολύτιμο εργαλείο, μια ασπίδα που προστατεύει τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει γονιός που θα στείλει το παιδί του σχολείο χωρίς μάσκα. Στο σχολείο πρέπει να φορούν όλοι μάσκα. Αν κάποιος δεν φοράει μάσκα δεν μπορεί να συμμετέχει στις δραστηριότητες του σχολείου. Θα υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες. Δεν θα μπορεί να συμμετέχει μαθητής στην τάξη χωρίς μάσκα. Μιλάμε για την προστασία της δημόσιας υγείας»,

Και πρόσθεσε: «Όπως είναι υποχρεωτικό να φοράμε την μάσκα στα μέσα μεταφοράς το ίδιο ισχύει και για τους εκπαιδευτικούς. Δεν θα μπορεί κανείς να μην φοράει μάσκα στο σχολείο».
Υποχρεωτική από 4 ετών

Σχετικά με το ποιοι μαθητές είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι από τις μικρές ηλικίες από 4 ετών δηλαδή και από το προνήπιο θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Επεσήμανε μάλιστα ότι έχει αποδειχθεί ότι τα πολύ μικρά παιδιά είναι πιο προσαρμοστικά.

Προέτρεψε για ακόμα μια φορά τους γονείς να εγγράψουν τα παιδιά τους στο ολοήμερο σχολείο προκειμένου να μην περνούν πολλές ώρες με τις πιο ευάλωτες ομάδες όπως είναι οι παππούδες και οι γιαγιάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.