Σύψας: Μέχρι το επόμενο καλοκαίρι θα μάθουμε να ζούμε με τον κορονοϊόΤην εκτίμηση ότι ο κορονοϊός δεν θα εξαφανιστεί έτσι απλά και θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε για αρκετό καιρό μαζί του, εξέφρασε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας.

Μιλώντας στον Alpha ο κ. Σύψας κλήθηκε να σχολιάσει τον σημερινό αριθμό κρουσμάτων (259), τονίζοντας πως «θα έλεγα ότι υπάρχει μια σχετική σταθεροποίηση της επιδημίας στα νούμερα αυτά που βλέπουμε και σήμερα η οποία είναι καθησυχαστική καθώς φαίνεται πως τα μέτρα που πήραμε στις αρχές του Αυγούστου αρχίζουν και αποδίδουν».

«Εκείνο το οποίο δεν βλέπουμε σίγουρα και το οποίο θα μας ανησυχούσε πάρα πολύ είναι αυτό που λέγεται εκθετική αύξηση της επιδημίας, δηλαδή να έχουμε κάθε μέρα διπλασιασμό των κρουσμάτων αυτών. Δεν συνέβη αυτό, δεν έχουμε μπει ποτέ σε τέτοια φάση. Άρα έχουμε μια ναι μεν, μεγάλη επιδημιολογική επιβάρυνση, αλλά μια σχετική σταθερότητα της κατάστασης. Θα δούμε όμως μέχρι τέλος του μηνός τι θα γίνει, γιατί θα δούμε την επίδραση του Δεκαπενταύγουστου και τη μεγάλη κινητικότητα του πληθυσμού από τις περιοχές που έκαναν διακοπές προς τα αστικά κέντρα», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Παράλληλα ο καθηγητής λοιμωξιολογίας αναφερόμενος στο εμβόλιο για την αντιμετώπιση του ιού επεσήμανε πως «δεν είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι δουλεύει, γιατί δεν έχουν τελειώσει οι μελέτες φάσεως 3. Να τελειώσουν, λοιπόν, οι μελέτες και να ξέρουμε πως είναι αποτελεσματικό και ασφαλές. Θα ακολουθήσει η παραγωγή, η αδειοδότηση και θα πάρουμε τις δόσεις που μας αναλογούν. Σύμφωνα με όσο ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας θα έχουμε τις δόσεις στο τέλος αυτού του έτους και στις αρχές του επόμενου».

«Θέλω να πω στον κόσμο όμως, πως αυτή δεν θα είναι η τελική λύση. Δεν θα προλάβουμε να εμβολιάσουμε όλο τον ελληνικό πληθυσμό για να κάνουμε ανοσία, εφόσον δουλεύει το εμβόλιο, επομένως μέχρι το επόμενο καλοκαίρι θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορονοϊό, ακόμη και αν έχει έρθει το εμβόλιο» συνέχισε.

Τέλος αναφέρθηκε και στη χρήση μάσκας από όσους επιστρέφουν από τις διακοπές τους. «Είναι πολύ σημαντικό αυτοί οι οποίοι επιστρέφουν από διακοπές και ιδίως από περιοχές που είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένες για επτά τουλάχιστον μέρες να φοράνε τη μάσκα παντού. Μπορεί να είναι μολυσμένοι και να μην το ξέρουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.