Κεραμέως: Τι θα γίνει σε περίπτωση κρούσματος σε σχολείο

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, παρέθεσε λεπτομερώς τα όσα έχουν αποφασιστεί σχετικά με το πώς θα διεξαχθεί η νέα σχολική χρονιά.
Διευκρινίσεις σχετικά με τη νέα σχολική χρονιά που βρίσκεται προ των πυλών έδωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε δηλώσεις της σε τηλεοπτικό σταθμό.

Συγκεκριμένα, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, στη συνέντευξη που παραχώρησε εξήγησε ακριβώς τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων όπως αυτός έχει αποφασιστεί ενώ έδωσε τις απαραίτητες εξηγήσεις για το τι θα γίνει σε περίπτωση που εντοπιστεί κρούσμα σε κάποιο σχολείο.

Πότε και ποιοι θα φορούν μάσκα

Η υπουργός εξήγησε πως είναι ακόμη υπό συζήτηση το από ποια ηλικία και πάνω θα πρέπει να είναι χρησιμοποιείται η μάσκα, καθώς εξετάζεται εάν οι μικρότεροι μαθητές θα πρέπει να τη φορούν ή όχι.

Τα πέντε μέτρα που τίθεται σε εφαρμογή από τις 7 Σεπτεμβρίου είναι τα εξής:

Υποχρεωτική χρήσης μάσκας.

Διαφορετικά διαλείμματα για τους μαθητές, ώστε να περιοριστεί η αλληλεπίδραση διαφορετικών ομάδων μαθητών.

Αντισηπτικά και σαπούνια το κόστος των οποίων θα καλύπτεται από τους δήμους.

Συστηματικός καθαρισμός των σχολείων.

Επικαιροποιημένες οδηγίες του ΕΟΔΥ σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Οι προβλέψεις σε περίπτωση κρούσματος

Ερωτώμενη αναφορικά με το ενδεχόμενο επιβεβαίωσης κρούσματος κορονοϊού σε σχολείο, απάντησε:

«Αναμένεται να βγει ένα αναλυτικό πρωτόκολλο. Μέχρι στιγμής υπήρχε η οδηγία ότι κλείνει το τμήμα και ακολουθεί ιχνηλάτηση. Θα αναμένουμε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της επιτροπής των ειδικών στην κατεύθυνση αυτή. Το Υπουργείο, πάντως, είναι προετοιμασμένο να παρέχει τηλεκπαίδευση σε περίπτωση που αυτό χρειαστεί».

Όσον αφορά στις απουσίες, η υπουργός Παιδείας σημείωσε πως θα είναι πολύ συγκεκριμένο το πλαίσιο σε σχέση με αυτό και θα αφορά είτε περιπτώσεις μαθητών που ενδεχομένως νοσήσουν από κορονοϊό, νοσήσει κάποιος από το περιβάλλον του ή το παιδί ανήκει σε ευπαθή ομάδα.

Τέλος, η κα Κεραμέως διευκρίνισε ότι εξετάζεται ενδελεχώς η ομαλή λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας, ενώ θα επανεξετάζεται καθημερινά η εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας και κατόπιν συνεννόησης με τους ειδικούς θα επικαιροποιούνται οι αποφάσεις για τη λειτουργία των σχολείων.
Πηγή: athensvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.