Κορονοϊός: Συναγερμός στην Αίγινα - Εντοπίστηκε κρούσμα στο νησί

Την είδηση ύπαρξης κρούσματος κορονοϊού και στην Αίγινα έκανε γνωστή ο δήμαρχος του νησιού, Γιάννης Ζορμπάς, με ανακοίνωσή του.
Αναλυτικά στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Ζορμπάς σημειώνει:

«Εχθές στις 11:30 μ.μ. ενημερώθηκα από την Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Αίγινας, ότι το βράδυ της Παρασκευής 7/8 διακομίστηκε με πλωτό μέσο ασθενής με συμπτώματα εκτενούς δύσπνοιας σε νοσοκομείο της Αθήνας, του έγινε δειγματοληπτικός έλεγχος COVID 19 και διαγνώστηκε θετικό. Ο ασθενής είναι αλλοδαπός και διέμενε σε ξενοδοχείο, το οποίο έθεσα σε περιορισμό (σύμφωνα με τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα της Πολιτικής Προστασίας), μετά από συνεννόηση με τον διοικητή του Α.Τ. Αίγινας, μαζί με το προσωπικό που απασχολείται. 

Σήμερα στις 6:30 π.μ. πραγματοποιήθηκε απολύμανση στους εσωτερικούς, εξωτερικούς χώρους και στο ασθενοφόρο του Κ.Υ. Στις 8:30 π.μ. πραγματοποιήθηκε απολύμανση στους εξωτερικούς, κοινόχρηστους χώρους, και στα δωμάτια του ξενοδοχείου. Με την συνεργασία και τις συντονισμένες ενέργειες του κ. Χαράλαμπου Βασιλείου, Προϊσταμένου της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά & Νήσων, την κα Σβετλάνα Λεονίδη, Δ/ντρια του Κέντρου Υγείας Αίγινας και του Χειρουργού κ. Σωκράτη Δούκα, μέλους της Επιτροπής Υγείας Αίγινας, πραγματοποιείται έρευνα τυχόν στενών επαφών του ασθενούς, για να υποβληθούν σε μοριακό έλεγχο. Από την έως τώρα έρευνα προέκυψε ότι ο ασθενής εισήλθε στη χώρα οδικώς, προσκόμισε αρνητικό αποτέλεσμα COVID 19 με ημερομηνία 30/7 και αφίχθη αυθημερόν στο ξενοδοχείο την 2/8. 

Επίσης μας αναφέρθηκε ότι κατά την άφιξη του δήλωσε αδιαθεσία και παρέμεινε όλες τις ημέρες στο δωμάτιο του, όπου προσωπικό του ξενοδοχείου εξυπηρετούσε τις ανάγκες του. Για οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα υπάρξει άμεση ενημέρωση».
athensvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.