Κορονοϊός - Κούβα: Η Αβάνα ξανά σε lockdown

Σε αυστηρό lockdown τέθηκε εκ νέου σήμερα, Σάββατο, η Αβάνα στην Κούβα μετά την αύξηση των κρουσμάτων νέου κορονοϊού, με τις αρχές να διατάσσουν για μία ακόμη φορά το κλείσιμο των εστιατορίων, των μπαρ και των πισινών, να αναστέλλουν τα δρομολόγια των δημοσίων συγκοινωνιών και να απαγορεύουν την πρόσβαση στις παραλίες.
Η Κούβα, το παράδειγμα της οποίας είχε χαιρετηθεί ως ένα σπάνιο success story στη Λατινική Αμερική για τη διαχείριση της κρίσης και τον περιορισμό της επιδημίας Covid-19, χαλάρωσε τους περιορισμούς του lockdown τον περασμένο μήνα, αφότου τα κρούσματα ελαττώθηκαν σε μόλις μερικά ανά ημέρα.

Ωστόσο, οι μολύνσεις αυξήθηκαν εκ νέου στα επίπεδα του Απριλίου τις τελευταίες δύο εβδομάδες, με το υπουργείο Υγείας να ανακοινώνει 59 κρούσματα σήμερα και να λέει ότι η κατάσταση θα μπορούσε να καταστεί «ανεξέλεγκτη», εάν οι αρχές δεν ενεργήσουν ταχέως.

«Βρισκόμαστε ενώπιον μιας νέας επιδημιολογικής έξαρσης που θέτει σε κίνδυνο ολόκληρο τον πληθυσμό μας», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της Κούβας Χοσέ Ανζέλ Πορτάλ κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για τον νέο κορονοϊό.

Η Κούβα μετρά λιγότερα από 2.900 κρούσματα του νέου κορονοϊού και 88 θανάτους για έναν πληθυσμό 11 εκατομμυρίων.

Μία από τις μεγαλύτερες εστίες τοπικής διασποράς του ιού εντοπίστηκε σε μια θρησκευτική συγκέντρωση. Εντούτοις, πολλά από τα νέα κρούσματα, τα 41 από τα 59, που καταγράφηκαν σήμερα, είναι επίσης εισαγόμενα, από τη Βενεζουέλα.


ΠΗΓΗ: cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.