Βρέθηκε σώος ο Έλληνας που είχε χαθεί στην Ιταλία! Διεθνής κινητοποίηση από το SILVER ALERT

Η περιπέτεια του κ. Κωνσταντίνου Γεωργίου έληξε, δίνοντας αίσιο τέλος στην αγωνία των δικών του ανθρώπων που τον αναζητούσαν. Ο κ. Γεωργίου, βρίσκεται πλέον κοντά στα οικεία του πρόσωπα.

Συγκεκριμένα, ο 42χρονος χάθηκε την 30/07/2020, στη Ρώμη της Ιταλίας, επιστρέφοντας από ταξίδι. Έκτοτε, δεν είχε δώσει σημεία ζωής.

Η υπηρεσία Silver Alert, μετά από αίτημα των συγγενών και αφού συγκέντρωσε τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ενεργοποίησε τον κοινωνικό συναγερμό SILVER ALERT, το βράδυ της 06/08/2020, για την κινητοποίηση όλων με στόχο την ανεύρεσή του.
Όλο αυτό το διάστημα, σε συνεργασία με το Ελληνικό Προξενείο, την ΕΛ.ΑΣ., τους εθελοντές αναζήτησης και την τηλεοπτική εκπομπή της RAI “CHI L’ HA VISTO”, η υπηρεσία Silver Alert, αναζητούσε στη γειτονική χώρα τον έλληνα αγνοούμενο. Τελικά, οι προσπάθειες ευοδώθηκαν και ο αναζητούμενος εντοπίστηκε περιπλανώμενος στην πόλη της Ρώμης. Με τις συντονισμένες ενέργειες και τη σημαντική βοήθεια του Ελληνικού Προξενείου, ο κ. Γεωργίου επέστρεψε στην Ελλάδα και στην οικογένειά του!

Η υπηρεσία Silver Alert με το εξειδικευμένο προσωπικό, την τεχνογνωσία και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό που διαθέτει, βρίσκεται δίπλα σε κάθε άτομο που έχει εξαφανιστεί και στην οικογένειά του.

Η υπηρεσία Silver Alert με την βοήθεια των 25 ομάδων διάσωσης, των 28.000 εθελοντών σε όλη τη χώρα, των Εισαγγελικών και Αστυνομικών Αρχών, φορέων και απλών πολιτών έχει κατορθώσει από το 2011 να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία ώστε να βρεθούν πολλά άτομα τα οποία αναζητούνται.

Σημαντικό ρόλο παίζει η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε. και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την ενημέρωση των πολιτών, γιατί η συμμετοχή όλων μας, βοηθά να βρεθεί κάθε άτομο που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Η εξαφάνιση ενός ατόμου ανεξαρτήτως ηλικίας, χρώματος, καταγωγής και θρησκείας είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός, για όποιο λόγο και αν γίνεται.
Η υπηρεσία Silver Alert στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει από το 2009 και όπως έχει αποδείξει έμπρακτα διαθέτει την τεχνογνωσία να χειρίζεται με επαγγελματισμό και εξειδίκευση περιστατικά εξαφανίσεων.

Πελίνα Θεοδοσίου
Υπεύθυνη Τύπου και Επικοινωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.