Αλκοόλ τέλος στις 00:00 στα περίπτερα - Ποια νέα μέτρα θα ανακοινώσει ο Χαρδαλιάς


Ολοταχώς στη λήψη νέων μέτρων προχωρά η κυβέρνηση, καθώς στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Μέγαρο Μαξίμου, αποφασίστηκε να επιβληθεί άλλο ένα μέτρο αποφυγής του συνωστισμού σε πλατείες και στέκια που συχνάζουν κυρίως νέοι σε ηλικία. Το μέτρο αυτό είναι η επιβολή απαγόρευσης πώλησης αλκοόλ από περίπτερα, ψιλικατζίδικα από τις 12:00 τα μεσάνυχτα μέχρι και το πρωί της επομένης.
Το μέτρο, αναμένεται να ανακοινωθεί από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά στην ενημέρωση για τον κορονοϊό. Η απαγόρευση της πώλησης του αλκοόλ, προστίθεται στη σειρά των μέτρων που έχει αποφασίσει να εφαρμόσει η κυβέρνηση, έτσι ώστε να αποφύγει το ύστατο μέτρο του οριζόντιου lockdown στην Αττική, η οποία ακροβατεί μεταξύ πορτοκαλί και κόκκινου, σε ό,τι αφορά στον δείκτη επικινδυνότητας της εξάπλωσης κρουσμάτων του κορονοϊού.

Μιλώντας σχετικά στη Βουλή ο κ. Χαρδαλιάς είπε: «Είμαστε μακριά από ένα lockdown .Έχουμε πολλά ακόμη μέτρα πριν από ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Για παράδειγμα σας λέω τη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους ή πιθανόν μέτρα για ηλικιακές ομάδες άνω των 65 αλλά και αυτό θα το δούμε με βάση τα στοιχεία της συγκεκριμένης στιγμής» είπε ο υφυπουργός.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνθηκε χθες στους πολίτες και ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει νέο lockdown για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού, τουλάχιστον σ' αυτή τη φάση, αλλά πρόσθεσε ότι δεν θα διστάσει να λάβει όποια μέτρα χρειαστούν για να διαφυλάξει το υπέρτατο αγαθό της δημόσιας Υγείας. Τόνισε όμως πως είναι επιτακτική ανάγκη να τηρηθούν τα μέτρα που είναι σε ισχύ, αλλιώς θα αναγκαστεί να λάβει νέα, αυστηρότερα, ειδικά στην Αττική.

Εκτός από την απαγόρευση πώλησης αλκοόλ, εξετάζεται και
  • Η χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους.
  • Ο περιορισμός της κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 6:00 το πρωί, όπου η μετακίνηση θα επιτρέπεται μόνο με SMS.
  • Αποστολή SMS για τις μετακινήσεις όλων των πολιτών άνω των 65 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.