Κορονοϊός: Σε καραντίνα το γηροκομείο στο Μαρούσι με τα 19 κρούσματα

Σε καραντίνα τέθηκε το γηροκομείο στο Μαρούσι, όπου επιβεβαιώθηκαν νωρίτερα 19 κρούσματα κορονοϊού.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας επέδειξε γρήγορα αντανακλαστικά και έλαβε μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου Covid-19.

Το νέο περιστατικό σημειώνεται την ώρα που οι νεκροί από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι αυξάνονται δραματικά. Συγκεκριμένα ο αριθμός των νεκρών από τα κρούσματα στο γηροκομείο «Αγία Κυριακή» ανέρχεται πλέον σε 22 μετά και τον θάνατο ενός 81χρονου στο νοσοκομείο Παπανικολάου το απόγευμα της Τετάρτης.

Η απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας:

Λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου (19 επιβεβαιωμένα κρούσματα εκ των οποίων 18 φιλοξενούμενοι και 1 μέλος του προσωπικού) σε κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων στο Μαρούσι Αττικής, κατόπιν σχετικών ελέγχων, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασιλείου Παπαγεωργίου, καθώς και σε συνεννόηση με τα στελέχη του ΕΟΔΥ που διενεργούν επιτόπιους ελέγχους, το εν λόγω κέντρο φροντίδας τίθεται σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

Συγκεκριμένα:
  • Αναστέλλεται η δυνατότητα εισόδου και εξόδου στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας, εξαιρουμένου του προσωπικού, το οποίο με μέριμνα της διοίκησης θα εναλλάσσεται και θα μετακινείται σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
  • Η τροφοδοσία και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.), στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας θα γίνεται από τους προμηθευτές, χωρίς δυνατότητα εισόδου τους σε αυτό, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.
  • Η Ελληνική Αστυνομία αναλαμβάνει την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας για τη διασφάλιση της εφαρμογής των μέτρων αυτών.
Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 10 ημέρες από 02-09-2020 και ώρα 21.00 έως 12-09-2020 και ώρα 21.00.

Νωρίτερα, εντοπίστηκαν 19 κρούσματα κορονοϊού στο γηροκομείο Centaurea στο Μαρούσι.

Σημειώνεται ότι τα κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, έχουν προχωρήσει σε δειγματοληπτικούς ελέγχους και σε άλλες μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων σε Κηφισιά, Χαλάνδρι, Καλλιθέα και Ν. Σμύρνη.

Να σημειωθεί ότι πριν από μερικές ημέρες εντοπίστηκε κρούσμα σε οίκο ευγηρίας στο Μοσχάτο, ενώ συρροή κρουσμάτων, με πολλούς μάλιστα νεκρούς, κατεγράφη σε δύο οίκους ευγηρίας στη Θεσσαλονίκη.

Συνολικά, 233 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα
Νωρίτερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 233 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, ενώ συνολικά 275 άνθρωποι έχουν καταλήξει από επιπλοκές της νόσου. Για μια ακόμη φορά η Αττική βρίσκεται στο «κόκκινο» με 87 κρούσματα.

newsroom

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.