Πάτρα: Στο νοσοκομείο 36χρονος μετά από τσίμπημα «μαύρης χήρας». Επιχείρηση για το αντίδοτο


Στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας νοσηλεύεται άνδρας, τον οποίον τσίμπησε «μαύρη χήρα».
Ο ασθενής που έχει μεταφερθεί στο Ρίο είναι ένας 36χρονος από το Αίγιο. Πρέπει να του χορηγηθεί ορός με αντίδοτο και απαιτείται η μεταφορά του από την Αθήνα. Για να φτάσει γρήγορα το φάρμακο, χρειάστηκε ακόμα μια φορά να στηθεί ολόκληρη γέφυρα μεταξύ Αθήνας και Πάτρας.

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, έδωσε εντολή στον οδηγό του να φύγει για την Αθήνα με τελικό προορισμό το Κέντρο Δηλητηριάσεων στο Αγλαΐα Κυριακού με το οποίο είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία.

Ωστόσο, σε συννενόηση με την τοπική αστυνομία περιπολικό έφτασε ήδη στο Αγλαΐα Κυριακού, όπου οι αστυνομικοί θα παραλάβουν τον ορό και θα τον παραδώσουν στην Κόρινθο στο οδηγό του διοικητή της 6ης ΥΠΕ, ο οποίος θα τον φέρει στο νοσοκομείο του Ρίου για τον 36χρονο.

Υπενθυμίζεται ότι βρέφος 11 μηνών που στα τέλη Ιουλίου, σε περιοχή της Αμφιλοχίας δέχτηκε δάγκωμα από μαύρη αράχνη όταν έπαιζε στην αυλή του σπιτιού του. Το παιδί μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών όπου του χορηγήθηκε αντιαραχνικός ορός, που έφτασε με τον ίδιο τρόπο από Αθήνα.


πηγή: ertweb

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.