Σύψας: Αν χρειαστεί, σε καραντίνα οι άνω των 65


Οι άνω των 65 θα μπουν σε καραντίνα, αν χρειαστεί, για να προστατευτούν από τον κορονοϊό, σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο Νίκο Σύψα.

Μιλώντας για τον κορονοϊό στην Ελλάδα και τα νέα μέτρα που εξετάζονται, ο Νίκος Σύψας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μπουν σε καραντίνα οι άνω των 65.

«Αν το επιβάλει η κατάσταση, θα ζητηθεί να υπάρξει περιορισμός των μετακινήσεων των πολιτών άνω των 65 ετών».

Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Νίκος Σύψας. Μιλώντας την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Νίκος Σύψας ξεκαθάρισε πως το σχέδιο για να μπουν σε καραντίνα οι άνω των 65 υπάρχει, ωστόσο η επιτροπή δεν έχει κάνει ακόμα εισηγήσεις.

Από τη μεριά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων Παναγιώτης Γαργαλιάνος εξήγησε ότι το πρόβλημα δεν είναι οι πολίτες άνω των 65 αλλά οι νέοι που μολύνονται και μεταδίδουν τον ιό, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, έχοντας εκφράσει την ανησυχία του για τις εικόνες συνωστισμού σε πλατείες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, προειδοποίησε ότι όσο τα φαινόμενα αυτά συνεχίζονται, θα συνοδεύονται από νέα μέτρα για τον κορονοϊό προκειμένου να προστατευτεί η Δημόσια Υγεία και οι «ευπαθείς» ομάδες.

Αποκάλυψε, μάλιστα, και τη συμβουλή που έδωσε στους γονείς του, λέγοντας: «Η συμβουλή που έδωσα στους γονείς μου είναι ότι πρέπει να περιορίσουν στο ελάχιστο τις κοινωνικές συναναστροφές και να φορούν μάσκα».

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020 ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 315 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 165 στην Αττική, τα 32 στη Λακωνία και τα 17 στη Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.