Μαγιορκίνης: Αυξητικές οι τάσεις μηχανικής υποστήριξης αναπνοής - Σε παγκόσμιο επίπεδο επανέρχεται απειλητικά δεύτερο κύμα


O καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης μίλησε για την εικόνα που παρουσιάζει ο κορονοϊός στην Ελλάδα, και τόνισε ο αριθμός των ατόμων που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη της αναπνοής έχει αυξητικές τάσεις.
Όπως τόνισε, στα μεγάλα αστικά κέντρα σε παγκόσμιο επίπεδο επανέρχεται απειλητικά η επιδημία με δεύτερο κύμα και για την αντιμετώπιση της έχουν ληφθεί περιοριστικά μέτρα.

Μάλιστα, κατά τη σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε ότι ο αριθμός των νέων διαγνώσεων στη χώρα, παραμένει σε υψηλότερα των 300 ατόμων επίπεδα, για δεύτερη εβδομάδα, χωρίς σημεία υποχώρησης. Η επίδραση των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί στην Αττική θα φανεί προς το τέλος της επομένης εβδομάδας.

Την ίδια ώρα, κάλεσε τους άνω των 65 ετών να περιορίσουν τις κοινωνικές τους επαφές, ενώ για τους συγγενείς τους να θεωρούν τους εαυτούς τους ως πιθανούς ασυμπτωματικούς φορείς.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα 346 νέα κρούσματα κορονοϊού

O ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 346 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων τα 210 στην Αττική. Οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ είναι 77. Το τελευταίο 24ωρο πέθαναν 8 ασθενείς με κορονοϊό.

Οι νεκροί από κορονοϊό στην Ελλάδα από την έναρξη της πανδημίας Covid-19 στη χώρα έχουν φθάσει τους 352. Τα συνολικά κρούσματα κορονοϊού ανέρχονται πλέον στις 15.928.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.