Κρήτη: Κλείνει δημοτικό σχολείο - Θετικός στον κορονοϊό δάσκαλος

Κλειστό ως τις 27 Σεπτεμβρίου θα παραμείνει 
το 2ο Δημοτικό σχολείο Βουτών στο Ηράκλειο Κρήτης
Ένας από τους δασκάλους βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Κλείνει το 2ο Δημοτικό σχολείο Βουτών στο Ηράκλειο Κρήτης μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου καθώς ένας εκπαιδευτικός βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Στο πλαίσιο αυτό, το σχολείο ενημέρωσε με ανακοίνωσή του τους γονείς πως θα παραμείνει κλειστό για προληπτικούς λόγους μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου.

«Καλείστε να μην στέλνετε τα παιδιά στο Σχολείο από αύριο και θα ενημερωθείτε με νεότερο μήνυμα για τις εξελίξεις επί του θέματος» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του σχολείου.

Κεραμέως: Μάσκες μίας χρήσης σε όλους τους μαθητές

Για το περιστατικό με τις μεγαλύτερες μάσκες που δόθηκαν στους μαθητές κατά την πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς μίλησε η Νίκη Κεραμέως.

Συγκεκριμένα, η υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι «η πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς πήγε πολύ καλά, αλλά υπήρξαν και αστοχίες. Για τις μάσκες δόθηκαν εξηγήσεις από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας και ήδη έχουν δοθεί νέες προδιαγραφές προκειμένου να ξεκινήσει εκ νέου η παραγωγή».

Αναφερόμενη στα περιστατικά με τους αρνητές της μάσκας, επανέλαβε ότι «κανένα παιδί δε θα μπαίνει στο μάθημα χωρίς μάσκα. Θα είμαστε πάρα πολύ αυστηροί συνολικά σε ό,τι έχει να κάνει με την εφαρμογή των οδηγιών που δίνονται για την προστασία της ατομικής και της δημόσιας υγείας».

Ειδικότερα για τον ξυλοδαρμό καθηγητή από πατέρα μαθητή προειδοποίησε ότι «το υπουργείο θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να προστατέψει την εκπαιδευτική κοινότητα από οποιεσδήποτε έκνομες ενέργειες και αμέσως συντάχθηκε σχετική αναφορά για να εκκινήσει το ίδιο το υπουργείο τις διαδικασίες για όλες τις νόμιμες ενέργειες. Παιδί χωρίς μάσκα δε θα μπαίνει στο μάθημα. Είναι μια αυτονόητη υποχρέωση προστασίας της δημόσιας υγείας κι έχουμε εκδώσει ξεκάθαρες οδηγίες».

Επανέλαβε ότι «αναμένεται να υπάρξουν κρούσματα στα σχολεία, ωστόσο, κατά την ίδια είναι σημαντικό τα παιδιά να συνεχίσουν τη ζωή τους».

Για τις προσλήψεις των αναπληρωτών, η ίδια τόνισε ότι έγιναν πιο νωρίς από ότι τα προηγούμενα χρόνια συμπληρώνοντας ότι «προχωρήσαμε τους μόνιμους διορισμούς στην ειδική αγωγή που δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ στη χώρα και στη γενική εκπαίδευση που ήδη προχωρήσαμε στους προσωρινούς πίνακες».

Τέλος, παραδέχτηκε ότι υπάρχουν κενά που θα καλυφθούν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.


Πηγή:athensvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.