Ροζ το συντριβάνι της Ομόνοιας για τον καρκίνο του μαστού


Το συντριβάνι στην Ομόνοια έγινε ροζ 
για το digital Race for the Cure 2020
Τι δήλωσαν Κ. Σακελλαροπούλου και Κ. Μπακογιάννης 
για τον καρκίνο του μαστού.

Έγινε ροζ το συντριβάνι της Ομόνοιας για τον καρκίνο του μαστού στο πλαίσιο της διοργάνωσης digital Race for the Cure®2020.

Φέτος, λόγω κορονοϊού, ο συμβολικός, πανευρωπαϊκός αγώνας ενάντια στον καρκίνο του μαστού πραγματοποιείται διαδικτυακά το τριήμερο 25, 26 & 27 Σεπτεμβρίου 2020 σε 22 χώρες στην Ευρώπη, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, πραγματοποίησε, το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020, συμβολική φωταγώγηση του σιντριβανιού της Ομόνοιας με κεντρικό μήνυμα: «ΜΑΖΙ απομακρυσμένα, αλλά πάντα ΜΑΖΙ ενάντια στον καρκίνο του μαστού».

Στην καρδιά της Αθήνας, το ιστορικό και εμβληματικό σιντριβάνι-σύμβολο της πόλης, φωταγωγήθηκε ροζ, με στόχο τη διάδοση του μηνύματος πως ο καρκίνος του μαστού συνεχίζει να είναι εδώ, παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία κορονοϊού, και οι ασθενείς με καρκίνο μαστού χρειάζονται τη στήριξη μας τώρα, περισσότερο από ποτέ.

Η συμβολική φωταγώγηση του σιντριβανιού αποτελεί, επίσης, μια υπενθύμιση σε κάθε γυναίκα -και όχι μόνο- για τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού, αλλά και μια υπενθύμιση προς όλους ότι υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να γίνουν στην αντιμετώπιση της ασθένειας, καθώς 1 στις 8 γυναίκες θα νοσήσει από καρκίνο του μαστού σε κάποια φάση της ζωής της.

Ταυτόχρονα, αποτελεί ένα μήνυμα ελπίδας και δύναμης που αντλείται από κάθε γυναίκα που αντιμετώπισε ή αντιμετωπίζει τον καρκίνο του μαστού στην Ελλάδα και συνεχίζει, παρά τις δυσκολίες.

Πρόεδρος «Άλμα Ζωής»: Κάνοντας ροζ το σιντριβάνι της Ομόνοιας, στέλνουμε μήνυμα

«Σήμερα, σε μια συμβολική κίνηση, κάνοντας ροζ το σιντριβάνι της Ομόνοιας, μεταφέρουμε σε όλη την Ελλάδα το αισιόδοξο μήνυμα ότι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση στον καρκίνο του μαστού μπορούν να σώσουν ζωές. Ταυτόχρονα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο καρκίνος του μαστού μας αφορά όλους και συνεχίζει να είναι εδώ.

» Για τον λόγο αυτό, το "Άλμα Ζωής" είναι εδώ, έτσι ώστε κάθε γυναίκα, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας να μπορεί να έχει την ενημέρωση και την στήριξη που χρειάζεται. Η σημερινή συμβολική φωταγώγηση αποτελεί μία ευκαιρία να θυμόμαστε όλοι ότι ο αγώνας ενάντια στον καρκίνο του μαστού μας θέλει ενωμένους, παρά τις αντίξοες συνθήκες που βιώνουμε».

Το μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας προς όλες τις γυναίκες που δοκιμάζονται

«Θέλω να ενώσω σήμερα τη φωνή μου με τη φωνή των γυναικών που εργάζονται για την ενημέρωση όλων μας σχετικά με τον καρκίνο του μαστού.

» Να τονίσω τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης, να εξάρω τις προσπάθειες για ψυχοκοινωνική στήριξη στις γυναίκες που ασθένησαν. Και να υπογραμμίσω ότι ο καρκίνος του μαστού, παρότι πλήττει μία στις οκτώ γυναίκες σε όλο τον κόσμο, είναι μια μορφή της ασθένειας που μπορεί να προληφθεί και, βεβαίως, να ιαθεί.

» Ας μην παραμελούμε τον εαυτό μας. Ας είμαστε πιστές στο ετήσιο ραντεβού μας για μαστογραφία. Ας καταπολεμήσουμε τον φόβο και ας αντιμετωπίσουμε τη ζωή με αισιοδοξία, δύναμη και γνώση».

Κώστας Μπακογιάννης: Το συντριβάνι της Ομόνοιας γέμισε φως και χρώμα για τις γυναίκες που δίνουν μάχη με τον καρκίνο του μαστού

«Το σιντριβάνι της Ομόνοιας γέμισε φως και χρώμα για τις γυναίκες που δίνουν τη δική τους μάχη με τον καρκίνο του μαστού, με δύναμη, αισιοδοξία και θέληση για ζωή.

» Με τακτικό έλεγχο και έγκαιρη διάγνωση ο καρκίνος του μαστού αντιμετωπίζεται με επιτυχία. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει η Αθήνα. Ένα μήνυμα για την ανεκτίμητη ζωή της κάθε γυναίκας» ανέφερε στη δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, με αφορμή το συντριβάνι της Ομόνοιας που έγινε ροζ το Σάββατο το βράδυ 26 Σεπτεμβρίου 2020.

Και πρόσθεσε: «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να κάνουμε πράξη και φιλοσοφία ζωής την πρόληψη και ενώνουμε τη φωνή μας με όλους όσους αγωνίζονται για την ενημέρωση, για να νικήσουν τον φόβο και για να αποδείξουν ότι ο καρκίνος του μαστού είναι μία μάχη που κερδίζεται πολύ πριν δοθεί».Από το Λαγονήσι μέχρι τον Κουβαρά με αισιοδοξία και θέληση για ζωή η Saronicure του Δήμου Σαρωνικού

"Μόνοι ή με τη συντροφιά σας, επιλέξτε την ημέρα, την ώρα και το μέρος που επιθυμείτε στη γειτονιά, το χωριό ή την πόλη σας.
Τρέξτε, περπατήστε ή αφιερώστε όποια άλλη δραστηριότητα επιθυμείτε στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού.
Μπορείτε να συμμετέχετε από οποιοδήποτε σημείο επιθυμείτε,ακόμα και από εσωτερικό χώρο, ακολουθώντας πάντα τους ισχύοντες κανόνες προστασίας από τον COVID-19.
Κάντε το διασκεδαστικό! Τραβήξτε φωτογραφίες ή βίντεο με το κινητό σας και μοιραστείτε τα στα κοινωνικά σας δίκτυα και στο Event της διοργάνωσης στο Facebook.
Χρησιμοποιήστε στις φωτογραφίες και τα video σας τα ειδικά AR filters
της φετινής διοργάνωσης και κάντε τη συμμετοχή σας ακόμα πιο δυνατή!
Θα τα βρείτε ενεργοποιώντας τη selfie κάμερά σας σε Facebook και Instagram!
Γίνετε μέρος της μεγάλης “ψηφιακής” ευρωπαϊκής γιορτής της ζωής χρησιμοποιώντας τα hashtag της διοργάνωσης"

Με την ανακοίνωση αυτή η ομάδα SARONICURE καλούσε τους κατοίκους του Δήμου Σαρωνικού να συμμετέχουν με έναν καινούριο τρόπο στο φετινό διαδικτυακό Race for the Cure®2020. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και η ομάδα του facebook κατακλύστηκε από φωτογραφίες, μηνύματα και βίντεο των συμμετεχόντων.Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.