Live: H ενημέρωση Μαγιορκίνη - Χαρδαλιά για τον κορoνοϊό

Παρακολουθήστε την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτών για την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μας από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τον επίκουρο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκα Μαγιορκίνη. Στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Παρακολουθήστε live την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας




Κατά τα λοιπά, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Τρίτη 310 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 30 σχετίζονται με γνωστές συρροές και 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 13.730, εκ των οποίων το 55.4% άνδρες.

Από το σύνολο των κρουσμάτων, τα 2433 (18%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5901 (43.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Εξάλλου, 67 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 17 (25.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 175 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 313 θανάτους συνολικά στη χώρα. 116 (37%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) – Δεδομένα έως 15/09/2020

Μία 76χρονη γυναίκα από τη Μυτιλήνη προστέθηκε το πρωί της Τρίτης στη μακάβρια λίστα των νεκρών από επιπλοκές του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Η 76χρονη, είχε υποκείμενα νοσήματα, αποτελεί το 313ο θύμα του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι κατέληξε ένας 60χρονος στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, ο οποίος είχε εισαχθεί στις 28 Αυγούστου στο νοσοκομείο Καβάλας και την ίδια ημέρα μεταφέρθηκε στο ΠΓΝΑ.

Μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου η κατάστασή του είχε επιδεινωθεί και εισήχθη σε ΜΕΘ.

Τέσσερις ημέρες μετά, στις 11:30 το βράδυ της Δευτέρας, κατέληξε.

Ο 60χρονος άνδρας έπασχε από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.