Κορονοϊός: Αδειάζουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ στη Μεγάλη Βρετανία - Φόβοι για δεύτερο lockdown


Από τα ράφια των σούπερ μάρκετ εξαφανίζονται προϊόντα όπως χαρτί υγείας, αλεύρι και κατεψυγμένα τρόφιμα

Τα ράφια των σούπερ μάρκετ στη Μεγάλη Βρετανία αδειάζουν με τρομακτική ταχύτητα, καθώς οι πολίτες ανησυχούν ιδιαίτερα για το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown. Η κατάσταση στη χώρα είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, καθώς τα νέα κρούσματα κορονοϊού διπλασιάζονται σχεδόν κάθε επτά ημέρες και, αν συνεχιστεί αυτή η τάση, τότε μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου θα καταγράφονται περίπου 50.000 νέα κρούσματα ημερησίως, όπως δήλωσε τη Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου, ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης.

Ορισμένοι Βρετανοί ανεβάζουν στα social media φωτογραφίες από τοπικά σούπερ μάρκετ, τα ράφια των οποίων είναι σχεδόν άδεια από τρόφιμα και άλλα βασικά είδη. 

«Οι άνθρωποι έχουν ήδη πανικοβληθεί ξανά! Παρόλο που τα σούπερ μάρκετ παραμένουν ανοιχτά» γράφει ένας άλλος χρήστης ανεβάζοντας φωτογραφίες που δείχνουν ότι χαρτιά υγείας μειώνονται με μεγάλη ταχύτητα. Το ίδιο ακριβώς συνέβαινε και στο προηγούμενο lockdown.

Οι αγοραστές δημιουργούν τεράστιες ουρές από τις 6 το πρωί έξω από τα σούπερ μάρκετ με τα ράφια να αδειάζουν μέσα σε μόλις τρεις ώρες. Όπως αναφέρει η Daily mail, τα σούπερ μάρκετ ενισχύουν την ασφάλεια στις πόρτες τους και έχουν αυξήσει τις ώρες που κάνουν παράδοση κατ οίκον, διότι φοβούνται ότι ο πανικός για τον κορονοϊό μπορεί να επιστρέψει.

Από τα ράφια εξαφανίζονται προϊόντα όπως χαρτί υγείας, αλεύρι και κατεψυγμένα τρόφιμα. Η Dailymail επισημαίνει ότι οι μεγαλύτερες αλυσίδες καταστημάτων της Βρετανίας έχουν διαβεβαιώσει ότι έχουν αρκετό απόθεμα.

Την ίδια ώρα, η Βρετανία κατέγραψε σήμερα 4.368 νέα κρούσματα κορονοϊού σε σύγκριση με 3.899 τη Κυριακή, έκανε γνωστό η κυβέρνηση.

Τα ημερήσια κρούσματα του νέου κορονοϊού αυξήθηκαν ραγδαία τις τελευταίες εβδομάδες, φθάνοντας στα επίπεδα των αρχών Μαΐου, όταν η πανδημία άρχιζε να υποχωρεί στη Βρετανία.

Στο μεταξύ, ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου Λάρι Κούντλοου, απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με τις ανησυχίες των χρηματαγορών, είπε σήμερα ότι υπάρχουν ανησυχίες ότι η Βρετανία ενδέχεται να οδηγηθεί εκ νέου σε lockdown λόγω του νέου κορονοϊού.

«Πιστεύω πως υπάρχουν ορισμένες ανησυχίες ότι η Βρετανία ενδέχεται να ξανακλείσει. Προέρχονται από το Λονδίνο, δεν μπορώ να τις εξακριβώσω, δεν είναι δουλειά μου, όμως διαβάζω τα δημοσιεύματα, όπως όλοι, και πιστεύω ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία», επισήμανε ο Κούντλοου μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

«Ο κόσμος ανησυχεί για τη Βρετανία και ίσως για την υπόλοιπη Ευρώπη»

«Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε πολύ καλύτερη θέση, ευτυχώς. Επανακτήσαμε τον έλεγχο του ιού, τόσο στα κρούσματα όσο και στους θανάτους. Όμως, πιστεύω πως ο κόσμος ανησυχεί για τη Βρετανία και ίσως για την υπόλοιπη Ευρώπη».

Εξάλλου, το χρηματιστήριο του Λονδίνου κατέγραψε πτώση σήμερα, που συνδέεται με τους φόβους για τον οικονομικό αντίκτυπο ενός δεύτερου κύματος Covid-19. Ο δείκτης FTSE-100 κατέγραφε πτώση 3,38% λίγα λεπτά μετά το τέλος της συνεδρίασης που έκλεισε στις 5.804,29 μονάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.