SOS από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας - Απορρίφθηκε η παραίτηση του διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας


Στα όριά τους βρίσκονται οι αντοχές του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, με τους γιατρούς του νοσοκομείου να γνωστοποιούν ότι πλέον είναι αδύνατο να δεχθούν νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού. 

Ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Παναγιώτης Παπανικολάου, ανακοίνωσε ότι η Γενική Συνέλευση των γιατρών του νοσοκομείου της Νίκαιας «δηλώνει πως με αυτές τις συνθήκες υποστελέχωσης, υποδομών κλπ το νοσοκομείο αδυνατεί πλέον να δέχεται επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19».

Σύμφωνα με τον κ. Παπανικολάου, ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας και η υπεύθυνη της Πτέρυγας Covid-19 υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους.

Από την πλευρά της, η διοίκηση του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, διαμηνύει πως το νοσοκομείο θα εξακολουθήσει να δέχεται και να νοσηλεύει ασθενείς θετικούς στο ιό, δηλώνοντας παράλληλα ότι θα ενισχυθεί με επιπλέον κλίνες και προσωπικό.

Η ανακοίνωση της διοίκησης του Γενικού Κρατικού Νίκαιας:
«Το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας στο πλαίσιο της διασφάλισης της δημόσιας Υγείας όπως και των αυξημένων αναγκών νοσηλείας λόγω της πανδημίας Covid-19, προχώρησε σε αύξηση των κλινών που νοσηλεύουν θετικά κρούσματα.
Συγκεκριμένα από 30 κλίνες (12 θετικών και 18 υπόπτων που διέθετε το νοσοκομείο μας μέχρι το Σάββατο 19/9/2020) σε 40 κλίνες (30 θετικών και 10 υπόπτων) προκειμένου να ανταπεξέλθει στις ανάγκες νοσηλείας του λεκανοπεδίου.
Η κλινική ασθενών Covid-19 θα ενισχυθεί άμεσα με επιπλέον νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, όπως είχε προγραμματιστεί, για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του τμήματος αλλά και της καλύτερης περίθαλψης των ασθενών.
Το Νοσοκομείο της Νίκαιας θα εξακολουθήσει να δέχεται και να νοσηλεύει ασθενείς COVID-19 ως οφείλει, στο πλαίσιο των αποφάσεων που ορίζουν τα νοσοκομεία αναφοράς στη χώρα. Η παραίτηση του Διευθυντού Ιατρικής Υπηρεσίας δεν έγινε αποδεκτή και θα συνεχίσει να προΐσταται του ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.