SOS για τις ΜΕΘ στην Αττική – «Φράκαρε» ο Ευαγγελισμός, παραιτήσεις στο Κρατικό Νίκαιας


Έντονες πιέσεις δέχεται το σύστημα υγείας στην Αττική λόγω της σημαντικής αύξησης νοσηλευομένων και διασωληνωμένων.
Οι αρμόδιοι φορείς επιδίδονται σε αγώνα δρόμου προκειμένου να σηκώσουν το όλο και μεγαλύτερο βάρος των κρουσμάτων της πανδημίας.

Αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία της χώρας νοσηλεύονται 580 άτομα με κορονοϊό, 77 εκ των οποίων διασωληνωμένοι.

Το πρωί της Τρίτης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια με αντικείμενο την καταγραφή των κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και την περαιτέρω αύξησή τους στα νοσοκομεία της Αττικής.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο γγ Υπηρεσιών Υγείας, Γιάννης Κωτσιόπουλος, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, η καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας και πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του υπουργείου Υγείας για τον σχεδιασμό νέων κλινών ΜΕΘ στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, Αναστασία Κοτανίδου, ο διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Παναγιώτης Στάθης και ο διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Χρήστος Ροϊλός.

«Ο Ευαγγελισμός έχει φρακάρει»

Για την οριακή κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία λόγω της πανδημίας, για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού και το ενδεχόμενο lockdown, μίλησε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.

Η κ. Παγώνη τόνισε ότι αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία της χώρας νοσηλεύονται 580 άτομα με κορονοϊό.

Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 68 έτη, ενώ στις ΜΕΘ υπάρχουν νέοι άνθρωποι, μέχρι και 17 ετών χωρίς υποκείμενα νοσήματα.

«Έχουν ξεκινήσει να εκκενώνονται ΜΕΘ που δεν ήταν Covid-19 για να μετατραπούν και αυτές σε Covid-19», τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, υπογραμμίζοντας ότι σήμερα εκκενώνονται Μονάδες Εντατικής στο Αττικό, ενώ θα ακολουθήσει το Γεννηματά και άλλα νοσοκομεία.

«Αυτή τη στιγμή ο Ευαγγελισμός έχει φρακάρει. Δεν μπορεί να πάρει άλλους ασθενείς, είναι γεμάτος και με κρούσματα Covid-19» είπε.«Εφημερεύαμε προχθές. Τα περιστατικά που μπήκαν Covid-19, τα μισά διασωληνώθηκαν. Αυτό σημαίνει ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά», τόνισε η κ. Παγώνη.

Εξήγησε μάλιστα ότι τα κρούσματα που βλέπουμε σήμερα είναι αποτέλεσμα της κατάστασης πριν από 15 ημέρες, γύρω στις 5 Σεπτέμβρη, όταν δηλαδή γύρισαν όλοι από τις διακοπές και πριν ανοίξουν τα σχολεία.

Παραιτήσεις στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας

Όπως έγινε εξάλλου γνωστό χθες, στα όριά τους βρίσκονται οι αντοχές του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, με τους γιατρούς του νοσοκομείου να γνωστοποιούν ότι πλέον είναι αδύνατο να δεχθούν νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού.

Ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Παναγιώτης Παπανικολάου, ανακοίνωσε ότι η Γενική Συνέλευση των γιατρών του νοσοκομείου της Νίκαιας «δηλώνει πως με αυτές τις συνθήκες υποστελέχωσης, υποδομών κλπ το νοσοκομείο αδυνατεί πλέον να δέχεται επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19».

Σύμφωνα με τον κ. Παπανικολάου, ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας και η υπεύθυνη της Πτέρυγας Covid-19 υπέβαλαν τις 
παραιτήσεις τους.

Κατά την ενημέρωση μάλιστα του υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη της νόσου στη χώρα, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ανακοίνωσε ότι η παραίτηση του διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας δεν έγινε δεκτή.

cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.